Ethereum

Ethereum 2.0 zal niet gelanceerd worden in juli

De langverwachte Ethereum 2.0 die naar verluidt gepland stond voor juli 2020, lijkt toch later gelanceerd te gaan worden. De mede-oprichter van Ethereum (ETH) Vitalik Buterin, heeft duidelijk de datum verschoven naar kwartaal 3. Er gingen namelijk geruchten dat Vitalik Juli had bevestigd tijdens Coindesk’s cryptoconferentie consensus op 12 april, maar Afri Schoedon, Ethereum 2.0-testnet coördinator, ging tegen de beweringen in van Buterin op Twitter en zei het volgende:

Op podia of panels gaan en datums opnoemen helpt helemaal niet. Ik denk niet dat Vitalik juli zei, maar ik heb de conferentie niet gezien.”

Waarop Vitalik Buterin reageerde:

Ik heb geen juli gezegd. Misschien bevatte de vraag het woord juli, maar ik hoorde geen juli toen de vraag werd gesteld.”

Hij stuurde vervolgens een tweede tweet over de misverstand van Ethereum 2.0, waarin hij zei: ‘Oké, ik had juli absoluut in de vraag moeten horen, het was mijn fout.’

De Ethereum 2.0 lancering stond oorspronkelijk ingesteld voor het 1ste en 2de kwartaal van 2020. Nu de lancering naar het derde kwartaal is verschoven, is het onzeker of het project het tijdschema van juli kan behalen.

Vitalik Buterin heeft Coindesk na de conferentie een e-mail gestuurd waarin hij het volgende zei:

Ik heb het interview opnieuw beluisterd. De vraag bevatte inderdaad ‘juli’, ik kan me niet herinneren dat ik ‘juli’ heb gehoord, dus het ziet er naar uit dat het mijn schuld is dat ik het verkeerd gehoord heb.”

Hij voegde daaraan toe:

Het feit is dat eth2 ‘op schema’ is omdat er geen onverwachte hobbels zijn, testnetten komen eraan, enz., maar ik verwijs naar de ontwikkelaars en als ze nu ‘Q3’ zeggen dan geloof ik ze.”

Wat gaat er veranderen met Ethereum 2.0?

De upgrade zal ervoor zorgen dat Proof-of-Work (PoW) naar een verbeterd beveiligingsmodel zal veranderen, genaamd Proof-of-Stake (PoS). Om te kunnen staken en dus een validator op Ethereum 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit te hebben. Deze ethers moet je inzetten om te ‘staken’ en hiervoor ontvang je een vergoeding. De hoeveelheid vergoeding die je ontvangt, zie je hier.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN