Ether-futures

Ethereum 2.0 gaat voor een groter effect zorgen dan de Bitcoin halvering, aldus analist

Tot op heden heeft de Bitcoin koers een leuke stijging doorgemaakt, echter is het nog niet wat mensen ná de derde halvering ervan hadden gehoopt. Dit kan natuurlijk nog komen, aangezien de Bitcoin koers bij de vorige twee halveringen ook pas enige tijd daarna begon te stijgen. Voor op de korte termijn ziet het echter niet naar uit dat de Bitcoin koers een nieuwe all time high gaat neerzetten.

ETH 2.0 zal een veel sterker effect hebben

Alle hoop is echter niet verloren. Met de halvering nu in de achteruitkijkspiegel kijken investeerders naar de nummer 2 cryptocurrency Ethereum, aangezien die ook een groot evenement gaat doormaken. Volgens een topanalist zal de aanstaande lancering van Ethereum 2.0, een update die een hogere transactiedoorvoer en een nieuw consensusmodel (proof-of-stake) zal introduceren, een veel groter effect hebben op de crypto-markt dan de onlangs voltooide Bitcoin halvering.

Ryan Watkins, een analist voor Messari Research, legde onlangs op Twitter uit waarom hij denkt dat ETH 2.0 een veel sterker effect zal hebben op crypto-prijzen. Hij merkte het volgende op:

“ETH 2.0 is een veel sterkere katalysator dan de halvering van Bitcoin, simpelweg omdat het een onzekere en fundamentele verandering is.”

Lanceerdatum van Ethereum 2.0 is uitgesteld

Zoals wij deze week al meldde, is de releasedatum van Ethereum 2.0 onlangs uitgesteld, voornamelijk vanwege de extreme technische details van het project. De lancering van ETH 2.0 was aanvankelijk gepland voor 30 juli 2020. Vitalik Buterin stelde onlangs echter dat de datum zou kunnen worden opgeschoven naar een niet nader genoemde datum.

Buterin legde vrijdag in een tweet uit waarom de vertraging nodig is, in plaats van zich te haasten om ETH 2.0 te lanceren en zei:

“Mijn grootste spijt van vandaag is dat ik ETH 1.0 niet in juli 2015 pas heb gelanceerd maar in september 2014. Ze spreken nu allemaal over de tekortkomingen van ETH 1.0, die we nu jarenlang hebben moeten oplossen. Hex tree, RLP, gaskosten, geen accountabstractie ….

Het nu beter doen zal inderdaad tientallen jaren zijn vruchten afwerpen.”

Het komt er dus op neer dat Vitalik nu liever investeerders tevreden stelt met kwaliteit in plaats van hen tevreden maken met het halen van een deadline, wat overigens heel begrijpelijk is. Justin Drake, onderzoeker bij de Ethereum Foundation, zei dat “het team zelfs twee jaar eerder had kunnen starten met Ethereum 2.0”, maar ze willen wachten totdat ze zeker zijn dat ze hun werk grondig hebben gedaan. Volgens hem zal “het nu beter gaan en inderdaad tientallen jaren zijn vruchten afwerpen”.

Zoals je kunt zien, bestaat er nog steeds twijfel of ETH 2.0 dit jaar zal worden gelanceerd. Maar als het eindelijk lukt, kan het de bulls in gang zetten. Desalniettemin valt nog te bezien of de prominente fundamentele netwerkverbeteringen die ermee gepaard gaan en de ophef eromheen voldoende zijn om een ​​grotere en uitgebreide bull run te veroorzaken dan de BTC-halvering.

Wat denken jullie? Gaat Ethereum 2.0 voor een groter effect zorgen dan de Bitcoin halvering? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN