Peter Schiff ‘haalt uit’ naar Bitcoin investeerders

De toonaangevende goudbelegger en Bitcoin (BTC) scepticus Peter Schiff, heeft investeerders een preek gegeven die de overstap naar Bitcoin hebben gemaakt, omdat het een ‘veilige haven’ zou zijn.

Volgens hem moeten investeerders zich concentreren op activa die zich als veilige haven hebben bewezen in plaats van gokken op cryptocurrencies als Bitcoin.

Peter Schiff reageerde als volgt:

“Beleggers die op zoek zijn naar een echte veilige haven zullen nooit een speculatief activum kopen met de kans dat het uiteindelijk een veilige haven wordt. Omdat iedereen die dit wel doet speculeert, zijn de enige mensen die Bitcoin ooit zullen kopen speculanten, daarom zal Bitcoin nooit een veilige haven worden.”

Kort na zijn Twitter bericht ontving hij meteen een reactie van Robert Padget. Hij was het hier niet mee eens en reageerde met het volgende:

“Bitcoin is onconventioneel en zal zichzelf bewijzen in onconventionele tijden, zoals nu.”

Ook Twitter gebruiker Philip Mak ging fel in op de toonaangevende goudbelegger en zei het volgende: “goud kopen is pure speculatie. Geen utility, moeilijk op te slaan”. Peter Schiff kreeg de volle laag, maar reageerde toch weer keihard met het volgende:

“Je begrijpt duidelijk niet wat een “utility” is. Als je dat zou doen, zou je weten dat goud het heeft en Bitcoin niet!”

Een van de mooiste reacties en tevens ook de kracht van BTC werd vervolgens door Philip benadrukt. Hij liet het dan ook zeker niet bij Schiff zijn antwoord zitten en omschreef in mooie woorden de kracht van Bitcoin.

Je kunt de grens oversteken met elke hoeveelheid Bitcoin (en andere crypto) met slechts een wachtwoord. Je stuurt geld binnen enkele seconden en binnen enkele minuten is het bevestigd. Goud bezitten is één ding, opslaan en verplaatsen is een ander verhaal.

Inmiddels weten we dat Peter Schiff geen voorstander is van BTC. Hieronder vind je een aantal artikelen die we hebben geschreven over de toonaangevende goudbelegger.

  1. Peter Schiff: alleen dwazen kiezen voor Bitcoin
  2. Peter Schiff zegt dat Bitcoin voor sukkels is
  3. Peter Schiff laat zich opnieuw uit over Bitcoin

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!