Peter Schiff laat zich opnieuw uit over Bitcoin

Peter Pacific, CEO van Euro Pacific Capital, heeft dinsdag nog een poging gedaan om Bitcoin aan te vallen. Hij beschuldigde dat als Bitcoin was gestegen in plaats van te crashen, CNBC het non-stop verslag zou hebben gegeven.

Hij tweette het volgende:

“CNBC heeft vandaag niet eens Bitcoin genoemd. CNBC heeft maanden besteed aan het pompen van Bitcoin als digitaal goud, een waardeopslag die goud zou overtreffen als een veilige haven in tijden van turbulentie op de markt. Als Bitcoin vandaag zou stijgen, in plaats van te crashen, zouden de artikelen non-stop langskomen.”

Schiff is één van de felste critici van cryptocurrencies in het algemeen en dus ook van Bitcoin. Hij bracht zijn kritiek naar voren en betoogde dat Bitcoin niet langer een niet-gecorreleerd activum is en nu zal reageren in overeenstemming met andere risicogevoelige activa, zoals aandelen en obligaties. Hij voegde er echter verder aan toe dat Bitcoin, parallel met andere risicovolle activa, zou kunnen dalen. Hij gaf echter ook aan dat de stijging ervan veel langzamer zal zijn dan die andere activa.

Hij zei het volgende op Twitter:

Hij sprak ook over de Bitcoin halvering. Hij tweette:

“Met de Bitcoin halvering die slechts twee maanden weg is en de met de wereldwijde financiële markten in beroering, kan het nieuws niet optimistischer zijn voor Bitcoin. Toch kon de prijsactie niet meer bearish zijn. Het lijkt erop dat de prijs van Bitcoin wordt gehalveerd! Niet precies de halvering die hodlers hadden verwacht.”

Bitcoin heeft de afgelopen dagen een scherpe daling gezien. Na een prijs van ongeveer $8.500 op 1 maart, is BTC nu gedaald tot minder dan $7.850 vanmorgen, en de daling lijkt nog niet te stoppen. Dus in dat opzicht heeft hij gelijk dat het momenteel nog geen veilige haven is.

Dat gezegd hebbende, moet worden opgemerkt dat de Euro Pacific-baas al heel lang bearish is over Bitcoin. Na een daling van $20.000 in december 2017 naar minder dan $3.500 in januari 2019, heeft Bitcoin zich opmerkelijk hersteld en in het recente verleden tekenen van volwassenheid en stabiliteit getoond. Daarom is het niet helemaal correct om te stellen dat Bitcoin geen potentie heeft om een veilige haven te worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!