Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Peter Schiff zegt dat Bitcoin voor sukkels is

BTC / USD heeft sinds het weekend aanzienlijke verkoopdruk gezien en verloor de afgelopen drie dagen bijna $1.000.

Bitcoin is voor sukkels

De toonaangevende goudbelegger en Bitcoin (BTC) scepticus Peter Schiff, heeft gisteren van de gelegenheid gebruik gemaakt om Bitcoin-beleggers belachelijk te maken in een reeks tweets.

In de tweets die gisteren geplaatst werden beweerde Schiff, ook bekend als een groot voorstander van goud, dat Bitcoins volatiliteit het inferieur maakte aan het edelmetaal.

Hij tweette het volgende:

“Bitcoin-promoters beweren dat Bitcoin bewezen superieur is aan goud als een veilige haven en waardeopslag. Dit is onzin. Bitcoin bestaat nog niet lang genoeg om iets anders dan P.T Barnum te bewijzen. ‘Er wordt elke minuut een sukkel geboren’ en veel van hen hebben Bitcoin.”

Hoewel Schiff in feite één van degenen is die Bitcoin bezitten, is zijn interactie ontsierd door een gebrek aan begrip van hoe zelfs standaard wallet werkt. Zoals wij eerder meldde, schold Schiff wallet-provider Blockchain uit, nadat hij zijn wallet niet meer ontgrendeld kreeg. Hij gaf uiteindelijk toe dat hij zijn seed had verward met zijn wachtwoord.

Desondanks blijft Schiff ervan overtuigd dat goud een superieure investering is en dat Bitcoin verre van zijn digitale equivalent is.

Peter Schiff haalt uit naar Anthony Pompliano

Dit keer werd zijn argument gevoed door een recent CNN-optreden door Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, met wie Schiff vorig jaar over Bitcoin had gedebatteerd.

Pompliano beschreef Bitcoin als een ‘niet-gecorreleerd activum’, dat nuttig is voor beleggers omdat het anders reageert op gebeurtenissen dan goud, aandelen en andere traditionele beleggingsproducten.

“Zolang het uw rijkdom bewaart of verhoogt, maakt die niet-correlatie het tot een veilige haven,” vatte hij samen.

Voor Schiff was dit echter niet overtuigend genoeg.

Hij tweette het volgende:

“Op CNN gaf @APompliano gaf toe dat Bitcoin geen safe haven-activum is, maar een niet-gecorreleerd activum, wat betekent dat ongeacht wat andere activa doen, Bitcoin net zo snel zal dalen als stijgen”, beweerde hij op woensdag. Dus de waarde van Bitcoin is dat niemand enig idee heeft wat de prijs zal doen. Wat is dat waard?”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!