Bitcoin

Bitcoin bereikt nieuw hash rate record

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe recordhoogte bereikt wat betreft hash rate, ondanks een prijsdaling van bijna 12% vorige week. Dit volgens verschillende bronnen voor het bijhouden van de hash rate op het Bitcoin-netwerk.

Volgens Blockchain.com bereikte het netwerk zijn hoogste waarde ooit op 1 maart.

Bron: Blockchain.com

Wat is hash rate?

Hash rate (of hash snelheid) verwijst naar de gecombineerde rekenkracht die miners inzetten voor het valideren van transacties op de Bitcoin-blockchain. Hoe hoger de waarde, hoe meer kracht er is. Dit betekent op zijn beurt dat miners geloven in de winstgevendheid van mining en de wens hebben om de netwerkbeveiliging te verhogen.

Analisten wachten op de halvering

In mei, wanneer het aantal nieuwe Bitcoins die aan miners worden vrijgegeven halveren van 12,5 BTC naar 6,25 BTC, zijn de verwachtingen dat de toegenomen concurrentie de hash snelheid nog verder zal verhogen.

PlanB, de analist die het uiterst nauwkeurige stock-to-flow prijsvoorspellingsmodel voor Bitcoin heeft gemaakt, heeft onlangs zijn geloof in de theorie versterkt.

Hij tweette het volgende:

Voor hem zal de halvering in 2020 vergelijkbare effecten hebben als de gebeurtenissen in 2012 en 2016, een katalytische impact op de hash snelheid, moeilijkheidsgraad en natuurlijk de prijs.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN