Federal Reserve dollars

Amerikaanse digitale dollar kan in juli al getest worden

Volgens een nieuw rapport van Bloomberg zullen onderzoekers van de Federal Reserve Bank of Boston en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) al in juli prototypes van een Amerikaanse Central Bank Digital Currency (CBDC) onthullen, aldus James Cunha, die het project leidt voor de Boston Fed.

De onderzoekers, wier samenwerking in augustus 2020 werd aangekondigd, hebben volgens Bloomberg “prototypes ontwikkeld voor een digitaal dollarplatform”. Cunha zei verder dat het team ten minste twee platforms zal onthullen die digitale dollartransacties zullen faciliteren, opslaan en afwikkelen. Hij weigerde te zeggen of één van hen blockchain-technologie gebruikt.

Cunha zei tevens dat het onderzoek bij de Boston Fed bedoeld is om aan te tonen wat mogelijk is. De bank pleit dan ook niet voor een specifiek beleid:

“We vinden het belangrijk dat we niet wachten op het beleidsdebat, want dan lopen we een jaar of zo achter.”

Deze aankondiging sluit aan bij de uitspraken die vorige maand gedaan werden door Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. Hij zei toendertijd tegen het House Financial Services Committee dat 2021 “een belangrijk jaar” zou worden voor de digitale dollar, omdat de centrale bank zich veel meer publiekelijk met de kwestie bezig zal gaan houden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN