Europese Centrale Bank digitale euro

ECB weet nog niet welke technologie het zou gaan gebruiken voor digitale euro

Terwijl functionarissen van het Eurosysteem de voor- en nadelen van een digitale euro tegen elkaar afwegen, moet er nog steeds overwogen worden welke technologie het zou gaan gebruiken. Dit is natuurlijk een erg belangrijk punt van de potentiële CBDC en het hoofd van de ECB, Christine Lagarde, sprak dan ook hierover tijdens een toespraak op 21 januari. Ze zei het volgende:

“Maar er zijn veel vragen die nog niet zijn opgelost en die, wanneer ze worden opgelost, de vorm zullen bepalen van de technologische ondersteuning, het proces waarmee de digitale euro zal worden gecreëerd, en ik wil alle verwachtingen waar het over gaat, bagatelliseren. het zal nog een aantal jaren duren, het is een gecompliceerd probleem dat moet worden opgelost zonder de huidige financiële situatie te verstoren, noch het monetaire transmissiebeleid die we momenteel hebben in gevaar te brengen. We hebben dus nog geen besluit genomen wat de technologische ruggengraat idealiter zou zijn om die digitale euro te ondersteunen.”

Ze ging ook dieper in de resultaten van de openbare raadpleging vanuit de Europese Centrale Bank over een potentiële digitale euro. Ze gaf aan dat het meer dan 8.000 reacties heeft ontvangen en ging verder met:

“We hebben een schat aan informatie ontvangen die we momenteel verwerken, die aanleiding zal geven tot een rapport dat openbaar zal worden gedeeld en beschikbaar zal worden gemaakt, omdat we willen dat dat proces volledig transparant is. Mijn collega in de raad, Fabio Panetta, heeft over die specifieke kwestie verslag uitgebracht aan het Europees Parlement en ik weet zeker dat hij opnieuw zal rapporteren wanneer we conclusies uit dat verslag hebben.”

Als het Eurosysteem zou doorgaan met een digitale euro, zou het waarschijnlijk jaren duren om dat te bereiken, zoals Lagarde en andere functionarissen hebben gezegd. Toch kunnen de effecten verreikend zijn. In december benadrukte een verklaring van de raad van bestuur van de ECB hoe een digitale euro de aanzet zou kunnen geven tot het creëren van nieuwe bedrijfsmodellen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN