Boerse Stuttgart

Börse Stuttgart lanceert digitale valuta exchange (BSDEX)

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De op één na grootste beurs van Duitsland, Börse Stuttgart, heeft een gereguleerd platform voor digitale valuta handel geopend. Dit volgens een aankondiging van het bedrijf die gisteren geplaatst werd.

De beurs kondigde hun plannen, om een volledig gereguleerde digitale activa beurs te lanceren, al aan in december 2018 en aanvankelijk stond het gepland voor de eerste helft van 2019. Door wat vertraging, is deze deadline niet gehaald en is het platform gisteren officieel gelanceerd.

Het handelsplatform, genaamd BSDEX (Börse Stuttgart Digital Exchange), is bereikbaar via https://www.bsdex.de/en/ en op dit moment is het alleen nog maar mogelijk te handelen met het BTC/EUR paar.

BSDEX is geopend voor Duitse particuliere en institutionele beleggers. De bedoeling is om dit langzaam uit te breiden naar de gehele EU. Net als andere cryptocurrency-beurzen, zal de handel bijna 24/7 open zijn.

Sprekend met CoinDesk, zei de beurs dat het van plan is dit jaar ETH-, LTC- en XRP-euro-handelsparen toe te voegen en ergens in 2020 tokenized activa.

Peter Großkopf, CTO bij BSDEX, zei het volgende in een verklaring:

“BSDEX geeft particuliere en institutionele beleggers directe toegang tot digitale activa en biedt flexibele en relatief goedkope handel. Wij geloven dat blockchain belangrijke veranderingen in de financiële sector gaat bewerkstelligen, en we willen het potentieel benutten om het handelsplatform van de toekomst te creëren.”

Börse Stuttgart werkt samen met SolarisBank aan het initiatief. De bank verwerkt eurofondsen voor betalingen en bewaring.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN