Duitse minister

Duitse parlementariër ook tegen Libra in Europa

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Gisteren heeft de Duitse parlementariër, Thomas Heilmann, zicht uitgesproken tegen de komst van Libra in Europa. Dit volgens een artikel dat op 13 september geplaatst werd op Cointelegraph.

Thomas Heilmann is verantwoordelijk voor het blockchain-beleid bij de Christlich Demokratische Union (CDU) in Beieren (Duitsland).

De parlementariër gaf aan dat in de grote coalitie afgesproken was om “geen marktrelevante particuliere stablecoins toe te staan.” Hij legde verder uit:

“Tot nu toe heeft de economie uitstekend werk geleverd bij het bestrijden van crisis en inflatie met maatregelen van centrale banken. Zodra een aanbieder van digitale valuta de markt domineert, zal het voor concurrenten behoorlijk moeilijk zijn.”

Het artikel merkt echter op dat de federale overheid in haar blockchain-strategie de ontwikkeling van een, door de staat geleverde, digitale valuta voor ogen heeft.

Heilmann legde zijn verklaring af na de bewering van de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire dat Europa zijn eigen ‘publieke digitale valuta‘ zou moeten overwegen die met Libra zou kunnen concurreren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN