Gouveneur van de Bank of England ziet mogelijke use-cases van Facebook’s cryptocurrency

Mark Carney, de gouveneur van de Bank of England (BoE), gaf op een conferentie van centrale banken in Portugal aan dat Facebook’s nieuwe libra-cryptocurrency echte use-cases zou kunnen hebben, mits het kan voldoen aan de wettelijke eisen. Dit meldde de Financial Times (FT) op dinsdag 18 juni.

De gouveneur zei, volgens de FT, het volgende:

“De BoE was daar om de financiële en monetaire stabiliteit te garanderen en het zou de voorstellen van Facebook zeer nauw en gecoördineerd bekijken op G7 niveau, de Bank of International Settlements, de Financial Stability Board en het IMF.”

Carney zei dat een open deur benadering richting Libra de voorkeur zou moeten hebben, echter denkt niet iedereen hier hetzelfde over. Zo eisen wetgevers van de Verenigde Staten dat Facebook alle ontwikkeling stopzet, totdat er meer duidelijkheid is.

Congreslid Maxine Waters zei het volgende:

“Gezien het verontruste verleden van het bedrijf, verzoek ik dat Facebook instemt met een moratorium op de ontwikkeling van de cryptocurrency, totdat het Congres en de regelgevende instanties de gelegenheid hebben om deze kwesties te onderzoeken en actie te ondernemen.”

Ze voegde hieraan toe:

“Facebook-managers moeten ook voor de commissie verschijnen om een ​​getuigenis over deze kwesties te geven.”

Zoals gisteren op onze website gerapporteerd werd, heeft Facebook de whitepaper van Libra gepubliceerd. Deze werd met gemengde gevoelens ontvangen. Zo gaf Michael Levine van Pivotal Research aan dat Libra wellicht een grotere adoptie zou kunnen krijgen dan Bitcoin (BTC).

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!