Digibyte coin review

DigiByte is in 2014 gecreëerd door Jared Tate. Hij is geboren en opgegroeid in een kleine stad in Idaho. Hij leerde al op jonge leeftijd veel over het programmeren en over web-design. Toen hij bekend raakte met het minen van Bitcoin, zag hij ook de beperkingen van het netwerk op de langere termijn. Hij was er van overtuigd dat dit beter kon, en besloot een eigen netwerk te ontwikkelen. Hij gebruikte de code van Bitcoin als basis voor een eigen nieuwe UTXO blockchain, met een eigen genesis-block. DigiByte was geboren.

Wat is Digibyte

DigiByte is een open-source project. Dat betekent dat de code voor iedereen beschikbaar is, en de technologie en toepassingen gratis te gebruiken zijn. Iedereen kan mee helpen met de ontwikkeling. Er is geen toestemming nodig. Er zit namelijk geen bedrijf achter DigiByte. DigiByte was geen ICO maar de coins worden over een bepaalde periode ge-mined. De laatste DigiByte coins zullen in 2035 worden ge-mined. De totale supply is dan 21 miljard. Op dit moment zijn al meer dan de helft van de coins ge-mined. Het feit dat er geen bedrijf achter zit, en er geen pre-mined coins zijn, maakt het project vrij uniek. De mensen die werken aan het DigiByte project zijn allen onbetaalde vrijwilligers en bovendien verspreid over de hele wereld. Een echt gedecentraliseerd project dus. Allemaal mensen met verschillende kwaliteiten, een gezamenlijke passie en met geloof in het succes van toepassing van de DigiByte Blockchain-technologie. Het geloof in dat succes is mede te danken aan de unieke eigenschappen van DigiByte. De blockchain is namelijk verspreid over 200.000 nodes en het maakt gebruikt van 5 verschillende mining-algoritmes. De transacties worden ergsnel uitgevoerd, en zullen in 2035 een snelheid van maar liefst 280.000 transacties per seconde (TPS) bereiken. Bovendien zijn de transactie kosten te verwaarlozen.

Community Driven

Bij Digibyte is er geen geld voor het betalen van listing-fees aan de grotere exchanges zoals Binance. Er is dus ook geen geld voor het betalen van market-makers die volumes kunnen genereren, zogenaamde wash-trades. De volumes en de groei van DigiByte is organisch. Ook is er geen geld voor dure marketing campagnes. Maar dat laatste probleem heeft de community opgelost, door met een aantal leden het DigiByte Awareness Team op te richten. Zij zorgen voor een goede aandacht op diverse Social Media Platforms. Ook hebben ze korte communicatielijnen met het core-team, ze benaderen diverse bedrijven in verschillende branches en organiseren meet-ups. Op deze manier zorgen ze voor meer ‘awareness’ en een groeiende adoptie van de DigiByte technologie en toepassingen. Het ontbreken van financiële middelen en een officiële bedrijfsstructuur lijken op het eerste gezicht een nadeel, maar zijn op de lange termijn juist een enorm voordeel. DigiByte heeft hiermee namelijk goedeoverlevingskansen door de constante en duurzame groei en de lage risico’s. De community zorgt voor een verdere ontwikkeling, voor de aandacht en toepassingen van de DigiByte technologie. Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat deze vorm van organisatie en samenwerking uitermate succesvol is voor het project.

DigiByte in payment processing solutions. 

DigiByte is door zijn snelheid, verkrijgbaarheid, omwisselmogelijkheden en vele opslagmogelijkheden ideaal als betaalmiddel, en daarom zien ze een groeiende toepassing van DigiByte in payment processing solutions. DigiByte heeft mobiele wallets beschikbaar voor iOS en Android. Deze zijn in meer dan 55 talen beschikbaar.

Digi-ID

De veiligheidsaspecten van de DigiByte technologie, maken de blockchain geschikt voor Cyber Security toepassingen. Developers zijn enorm actief met het ontwikkelen van het platform en de applicaties. Diverse bedrijven gebruiken de DigiByte technologie al, en helpen mee met de ontwikkeling. Voorbeeld van een applicatie is Digi-ID, waarmee je met een app op je telefoon op een website kan inloggen, zonder gebruik te maken van username, wachtwoord en/of 2FA. Deze technologie kan ook bijvoorbeeld worden toegepast voor toegangscontrole in gebouwen.

DigiAssets protocol

Een project wat bijna voltooid is, is het zogenaamde DigiAssets protocol. Met dit protocol kun je goederen en documenten vertalen naar een digitale asset (token) en zo dus zeer eenvoudig deze asset overdragen aan andere personen. Deze overdracht wordt permanent geregistreerd in de blockchain. Een veelbelovende toepassing hiervan is dat hiermee ook een platform wordt geboden voor een STO (Security token offering).  STO is net als ICO een manier om fondsen te werven maar met bepaalde regels waarbij de uitgever van de token verantwoordelijk kan worden gehouden voor zijn acties.

Ontwikkeling & Roadmap

De technologie heeft zich de afgelopen 5 jaar al bewezen. DigiByte heeft bestaande producten en use-cases. DigiByte heeft een indrukwekkende lange roadmap vanaf begin 2014 met diverse milestones. Echter is deze roadmap tot kwartaal 1 van 2019 bijgewerkt.Een complete roadmap is te vinden op de website van de DigiByte Awareness Team (Roadmap). Omdat DigiByte wordt ontwikkeld door vrijwillge developers, is er geen duidelijk beeld op projecten en de tijdlijn in de toekomst.  Gezien het verleden en de toenemende aandacht voor DigiByte, mag worden verwacht dat een toenemen aantal ontwikkelaars en bedrijven zullen meewerken aan de verdere ontwikkeling van DigiByte.

Conclusie

Projecten die geleidt worden door bedrijven, of projecten zonder werkend product, brengen diverse risico’s met zich mee. Zo bestaat er een kans op faillissement, gedwongen ontslagen, corruptie, single point of failure, enz. Risico’s die bij DigiByte, door zijn unieke structuur, onmogelijk en ondenkbaar zijn. DigiByte is dus geen project waar heel snel veel geld mee verdiend kan worden, maar wel een project die voor meer veiligheid en zekerheid zorgt, en een project wat op de langere termijn kan zorgen voor een ROI die ver boven gemiddeld is.

Social media kanalen:

Digibyte Telegram Digibyte Twitter Digibyte Facebook Digibyte Reddit Digibyte Youtube Wil je na het lezen meteen Digibyte (DGB) coins kopen? Aarzel dan niet en koop ze nu via de onderstaande knop!
Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!