Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en Shiba Inu hebben de trouwste houders

Volgens het markt-analyseplatform IntoTheBlock zijn Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Ethereum (ETH) de crypto-munten met de langste holdperiode. Dit is belangrijk omdat het aangeeft dat crypto-investeerders het meeste vertrouwen hebben in deze munten.

IntoTheBlock onthulde namelijk in een post op X dat BTC, ETH, SHIB en DOGE bovenaan staan in de lijst met langste HODL-periodes onder crypto-investeerders. Uit de grafiek blijkt dat Bitcoin deze lijst aanvoert met een gemiddelde HODL-tijd van vier jaar en vier maanden.

Op dezelfde lijst staat Ethereum op de tweede plek met een gemiddelde HODL-periode van twee jaar en vier maanden. De populaire meme-coins Dogecoin en Shiba Inu delen de tweede plek met ethereum met een gemiddeld evenlange vasthoud-periode.

De top tien wordt verder compleet gemaakt door Chainlink (LINK), Toncoin (TON), Tron (TRX), Cardano (ADA), Tether (USDT) en Avalanche (AVAX). Crypto-investeerders hebben Chainlink en Toncoin gemiddeld één jaar en negen maanden vastgehouden, Toncoin en Cardano één jaar en twee maanden, en Tether en Avalanche respectievelijk acht en zeven maanden.

De gegevens van IntoTheBlock tonen ook aan dat het winstgevend is geweest om Bitcoin zo lang vast te houden. Alle BTC-holders staan momenteel in de winst of op break-even—specifiek staat 95,19% van deze houders in de winst, terwijl 4,81% break-even staat.

Investeerders die de leidende cryptomunt voor de gemiddelde hold-periode van vier jaar en vier maanden hebben vastgehouden, vallen waarschijnlijk onder degenen die in de winst staan, aangezien de huidige Bitcoin-prijs rond het hoogste punt van de bull-markt van 2021 ligt.

HODL-tijd van Dogecoin en Shiba Inu

Voor Dogecoin staat 78,92% van de DOGE-adressen (4,999 miljoen) momenteel in de winst, terwijl 18,38% en 2,70% van deze houders respectievelijk verlies of break-even staan. DOGE-investeerders die momenteel winst maken, kochten de munt toen de prijs van Dogecoin op $0,11 of lager stond.

Shiba Inu-houders kunnen worden gezien als de echte ‘Diamond Hands’, aangezien de mememunt in 2021 werd gelanceerd en nu al een gemiddelde HODL-tijd van twee jaar en vier maanden heeft. Dit betekent dat de meeste investeerders die de munt bij de lancering hebben gekocht, hun munten nog steeds vasthouden.

Toch heeft deze overtuiging zich niet helemaal uitbetaald voor SHIB-houders, aangezien slechts 52,41% van de SHIB-adressen (588.810) winst maakt. Ondertussen staat 43,41% van deze adressen in de min, terwijl 4,18% break-even staat.