Bitcoin-miningbedrijf Vortex Brands koopt MicroStrategy-aandelen

Het Bitcoin-miningbedrijf Vortex Brands is begonnen met het kopen van aandelen in MicroStrategy als onderdeel van een nieuwe strategie om hun focus op Bitcoin (BTC) te versterken en hun investeringswallet te vergroten. Deze stap is bedoeld om te profiteren van de Bitcoin-gerichtheid van het bedrijf.

Als onderdeel van deze strategie heeft Vortex Brands in eerste instantie 10 aandelen van MSTR gekocht en is van plan om elke maand minstens zoveel aandelen toe te voegen en elk kwartaal hun bezittingen te rapporteren, volgens een persbericht van 28 augustus. CEO Todd Higley van Vortex Brands geeft aan dat het opnemen van MicroStrategy-aandelen in de portefeuille hen in staat stelt te profiteren van de arbitragestrategie die MicroStrategy gebruikt tussen de publieke markten en de waarde van Bitcoin.

“Deze stap sluit aan bij onze positieve verwachting voor Bitcoin en onze overtuiging dat harde activa, waaronder bepaalde digitale activa, de voorkeur genieten in de huidige omgeving na lage inflatie,” aldus Higley.

Deze nieuwe strategie komt te midden van toenemende interesse in Bitcoin-investeringen, waarbij MicroStrategy een van de grootste publieke Bitcoin-houders is.

Eerder in augustus meldde het Zuid-Koreaanse National Pension Service (NPS) een grote investering in MicroStrategy, met een aankoop van bijna $34 miljoen aan aandelen in het tweede kwartaal. De NPS kocht 24.500 aandelen tegen een gemiddelde prijs van $1.377,48 per stuk. Na een recente 10-op-1 aandelensplitsing bezit het nu 245.000 aandelen, met een geschatte waarde van $32,3 miljoen op basis van de laatste slotkoers van $131,9.

Naast MicroStrategy-aandelen bezit de NPS ook een aanzienlijk aantal aandelen in Coinbase, met een waarde van meer dan $45 miljoen, wat de groeiende interesse in de crypto-markt weerspiegelt.

Vortex Brands bereidt zich met deze nieuwe investeringsstrategie ook voor op de lancering van een nieuwe divisie om hun inkomstenbronnen te diversifiëren en hun Bitcoin-miningactiviteiten te versterken, aldus het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!