Santiment benoemt verschillende bullish altcoins

De crypto-analysefirma Santiment heeft mogelijk bullish altcoins gesignaleerd nu de digitale activamarkten vrijdag een stijging vertoonden.

Santiment analyseert activa op basis van hun market value-to-realized-value (MVRV) Z-score, die bedoeld is om te meten of ze onder- of overgewaardeerd zijn.

Een activum met een lage MVRV Z-score wordt gezien als ondergewaardeerd, terwijl activa met een hoge MVRV Z-score als overgewaardeerd worden beschouwd.

Ondertussen registreert de gerealiseerde waarde de prijs van elk activum toen het voor het laatst bewoog en probeert te meten hoeveel houders winst of verlies hebben geleden. Santiment legt uit:

“Als je gelooft dat markten op het punt staan te stijgen, zegt de geschiedenis dat het kopen van activa waarin handelaren de meeste pijn hebben ervaren, een grotere kans biedt op hoge rendementen.”

Santiment merkt op dat high-pain activa met lage MVRV Z-scores onder andere de gedecentraliseerde beurs (DEX) Uniswap (UNI), de memecoin Shiba Inu (SHIB), de blockchain-schaaloplossing Polygon (MATIC), het gedecentraliseerde orakelnetwerk Chainlink (LINK), het smart contractplatform Cardano (ADA) en de betalings-altcoin XRP omvatten.

Bron: Santiment/X

Hoog-winst activa die momenteel riskantere aankopen zijn, omvatten de layer-1 blockchain Toncoin (TON), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en de top meme-asset Dogecoin (DOGE).

Santiment heeft geen MVRV-gegevens over Stellar (XLM), maar het analysebedrijf merkt ook op dat het sociale volume en sentiment van de XRP-concurrent negatief zijn geweest, wat een “mild bullish” teken is voor het activum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!