Cardano (ADA) kan een significante bull run ervaren, aldus analist

ADA, het native token van de Cardano-blockchain, kan op de lange termijn explosieve groei ervaren nu de technische indicatoren een bullish trend laten zien. Volgens Cardano-enthousiasteling Dan Gambardello toont de huidige dagelijkse grafiek van Cardano veelbelovende signalen, met zes opeenvolgende groene daily candles. Ook de wekelijkse grafiek wijst op een mogelijke opwaartse beweging.

In een podcast gaf Gambardello aan dat de dagelijkse prijsgrafiek van ADA tekenen vertoont van een “langverwachte macro-ommekeer,” wat kan duiden op het begin van een altcoin-bullmarkt. Historisch gezien volgen consolidatiefases vaak op Bitcoin-halveringen, maar deze keer lijken ze gelijktijdig plaats te vinden, aldus Gambardello. Deze consolidatiefase zou kunnen leiden tot nieuwe hoogtepunten op korte termijn.

De Relative Strength Index (RSI) op de dagelijkse grafiek geeft echter aan dat de altcoin overbought is, wat kan wijzen op een mogelijke correctie op korte termijn. Hoewel ADA de 20-daagse en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden heeft teruggewonnen, kunnen er terugvallen optreden voordat er nieuwe hoogtepunten worden bereikt.

Volgens CoinMarketCap-data staat de prijs van ADA momenteel op $0,4391, een stijging van bijna 2% in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume van de altcoin is met 4,54% gedaald naar $374 miljoen. ADA’s marktkapitalisatie bedraagt $15,75 miljard, wat het de 10e grootste cryptocurrency maakt. In de afgelopen zeven dagen is de waarde van ADA met meer dan 25% gestegen, wat beter is dan de prestaties van Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Solana (SOL).

Op de maandelijkse grafiek wees Gambardello erop dat de prijsactie van ADA klaar lijkt voor een uitbraak. De RSI op de maandelijkse grafiek suggereert dat er nog voldoende tijd is in de huidige bull-marktcyclus. De RSI-waarde is 47, wat erop wijst dat de beren nog steeds enige controle hebben. De MACD (Moving Average Convergence Divergence) histogram toont patronen die ook zichtbaar waren tijdens eerdere bullish periodes, zei Gambardello, en voegde eraan toe dat de lichte consolidatie die nu wordt waargenomen uiteindelijk zal leiden tot hogere prijzen.

Op de wekelijkse grafiek lijkt het erop dat ADA’s prijstraject gericht is op het heroveren van het 50-weken voortschrijdend gemiddelde. Een sluiting boven dit niveau zou een sterk bullish signaal zijn, volgens Gambardello.

Daarnaast blijft het Cardano-ecosysteem zich uitbreiden en nieuwe bestuursstructuren invoeren. De gemeenschap bereidt zich voor op de Chang hard fork en heeft onlangs de release van Cardano Node 9.0.0 aangekondigd, wat belangrijke veranderingen in het bestuur van het ecosysteem met zich meebrengt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!