Cardano verschuift governance naar ICC na de Chang hard fork

De Cardano Foundation heeft aangekondigd dat ze een nieuwe bestuursrol zal vervullen na de Chang hard fork, een belangrijke upgrade van de Cardano blockchain, waardoor het netwerk meer gedecentraliseerd wordt. Het voorgestelde bestuursmodel moet zorgen voor een sterk en transparant bestuurskader, wat essentieel is voor het langdurige succes en de integriteit van het Cardano-ecosysteem.

In een officiële mededeling op 27 juni heeft Cardano Foundation haar deelname aan het Interim Constitutional Committee (ICC) en de verkiezing ervan bekendgemaakt. Met de decentralisatie van het bestuur na de Chang hard fork, is een bestuursmodel voorgesteld om belangrijke beslissingen voor het ecosysteem te nemen.

“Het voorgestelde bestuursmodel zal zorgen voor inclusiviteit en diversiteit, met checks and balances via afgevaardigde vertegenwoordigers (DReps), stake pool operators (SPO’s) en een constitutioneel comité,” aldus de foundation.

Tijdens de opstartfase tussen de Chang 1 en Chang 2 upgrades zullen drie soorten bestuurlijke acties beschikbaar zijn: parameterwijzigingen, initiëring van hard forks en informatieacties. Cardano Foundation zal de netwerkstabiliteit waarborgen door lid te worden van het Interim Constitutional Committee (ICC) en deel te nemen aan de ICC-verkiezing.

Het ICC krijgt de bevoegdheid om zelfstandig wijzigingen in protocol-parameters goed te keuren en samen te werken met SPO’s bij hard forks. Daarnaast zal het ICC bestuurlijke acties beheren, transparantie en eerlijkheid waarborgen, initiële bestuursstructuren ondersteunen en de overgang naar een volledig functionerend Constitutioneel Comité begeleiden.

De foundation heeft gestemd in de ICC-verkiezing en kandidaten geselecteerd op basis van verschillende factoren, zoals betrokkenheid bij de Cardano-gemeenschap, transparantie, technische expertise en toewijding aan Cardano.

De gerangschikte kandidaten zijn Cardano Atlantic Council, Eastern Cardano Council, Lloyd Duhon, Johnny Kelly, Cardano Japan en Joshua Stone. Cardano Foundation heeft onthuld dat ze met 20 miljoen ADA hebben gestemd en transparant zijn gebleven gedurende het hele proces. De stem kan gevolgd worden via pool.pm.

De prijs van ADA is de afgelopen 24 uur met meer dan 2% gedaald en meer dan 3% in een week, met een huidige handelsprijs van $0,379. Het laagste en hoogste punt in 24 uur zijn respectievelijk $0,378 en $0,393. Bovendien is het handelsvolume in de laatste 24 uur met 10% gestegen, wat wijst op een toename van de interesse onder handelaren.

De openstaande rente in Cardano-futures is ook al meer dan een week aan het dalen, met een daling van 2,84% in de laatste 24 uur tot $202,46 miljoen. Handelaren moeten wachten op hersteltekens, zoals een toename in volume, voordat ze verder gaan met het handelen in ADA.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!