Verkiezingen VS zullen doorslaggevend zijn voor Solana ETF’s

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor Solana exchange-traded funds (ETF’s). Deze aanvraag informeert de SEC over voorgestelde veranderingen door een zelfregulerende organisatie binnen de industrie. De SEC vraagt vervolgens het publiek om reacties en publiceert alle feedback.

De CBOE stelt voor om de Solana ETF-spot te verhandelen voor VanEck en 21Shares. De SEC heeft tot midden maart 2025 de tijd om op dit voorstel te reageren. Dit proces lijkt op dat voor Bitcoin- en Ethereum-ETF’s. Analisten denken dat de goedkeuring afhangt van de presidentsverkiezingen van 2024. Als Donald Trump wint, kunnen de kansen op goedkeuring toenemen, terwijl een overwinning van Biden deze kan verminderen. ETF-analist Eric Balchunas zei: “Als Biden wint, zijn deze waarschijnlijk kansloos. Als Trump wint, is alles mogelijk.”

Nate Geraci, president van de ETF Store, gaf aan dat de beslissingsperiode begint zodra de SEC de aanvragen accepteert. De waarde van Solana is de afgelopen 24 uur met meer dan 6,47% gestegen en wordt nu verhandeld op $141,07. Matthew Sigel, hoofd onderzoek bij VanEck, sprak over de Amerikaanse regelgeving voor cryptocurrency en zei dat een Solana ETF mogelijk is, vooral gezien de soepele goedkeuring van Ethereum’s spot ETF.

Recente ontwikkelingen hebben de vooruitzichten voor Solana’s ETF-spot veranderd. ETF-analist James Seyffart wees op de regelgevende uitdagingen die Solana mogelijk tegenkomt. “Een SOL ETF zou veel vraag hebben vergeleken met andere digitale activa (behalve BTC en ETH). Maar de SEC behandelt SOL niet zoals ETH. Rechtszaken tegen Coinbase en Kraken stellen dat ‘Solana een effect is’, wat het proces bemoeilijkt,” aldus Seyffart.

De goedkeuring van Solana ETF’s kan sterk worden beïnvloed door de politieke situatie. Analisten denken dat het beleid van de volgende regering cruciaal zal zijn. Een overwinning van Trump in 2024 zou de goedkeuringskansen kunnen vergroten, gezien de meer cryptovriendelijke houding van de Republikeinen. Een overwinning van Biden zou kunnen leiden tot strengere regelgeving en lagere goedkeuringskansen.

Het voorstel voor de Solana ETF-spot heeft reacties opgeroepen bij investeerders en analisten. De publieke feedback die de SEC verzamelt, zal de uiteindelijke beslissing beïnvloeden. De markt reageerde positief, wat te zien is in de recente prijsstijging van Solana. Investeerders volgen de ontwikkelingen nauwlettend, bewust van de impact die de beslissing zal hebben op de crypto-markt.

De SEC heeft tot midden maart 2025 om te beslissen over de Solana ETF’s. De presidentsverkiezingen van 2024 zijn een belangrijke factor die de uitkomst kan beïnvloeden. Ondanks regelgevende uitdagingen zou steun van een mogelijke Trump-regering de goedkeuringskansen kunnen vergroten. Terwijl de SEC de publieke reacties en het voorstel beoordeelt, wacht de markt af hoe deze ontwikkelingen de toekomst van cryptocurrency-ETF’s zullen vormgeven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!