Duitse overheid verplaatst opnieuw grote hoeveelheid Bitcoin naar exchanges

De Duitse overheid heeft dinsdag de verkoop van haar Bitcoin versneld en in totaal 282,74 BTC, met een geschatte waarde van $17,64 miljoen, overgeboekt naar de grote crypto-exchanges Bitstamp, Coinbase en Kraken. Dit maakt deel uit van een bredere trend van afstoting door de Duitse overheid, waarbij in de afgelopen twee weken meer dan 3.000 BTC naar gecentraliseerde exchanges (CEX) is verplaatst.

Op 22 juni 2024 waren de Bitcoin-bezittingen van Duitsland gewaardeerd op $3,06 miljard, met een Bitcoin-prijs van $64.827 en een totale hoeveelheid van 47.180 BTC. Tegen 2 juli 2024 waren deze bezittingen gedaald naar $2,89 miljard doordat de prijs van Bitcoin was gezakt naar $62.671 en het aantal BTC in de wallets was afgenomen tot 46.190 BTC.

In de afgelopen 10 dagen heeft de Duitse overheid bijna 1.000 BTC verkocht, wat neerkomt op een daling van ongeveer $163,5 miljoen in Bitcoin-bezit. De recente overdracht van 282,74 BTC onderstreept de voortgaande verkoop van Bitcoin-activa. De Bitcoin-prijs is in dezelfde periode gedaald van $64.827 naar $62.671.

De prijsdaling en aanzienlijke verkopen suggereren een strategische verkoop door de overheid om te profiteren van hoge prijzen of om financiële strategieën aan te passen. De cumulatieve verkoop van meer dan 3.000 BTC in twee weken duidt op aanzienlijke marktactiviteit door de Duitse overheid. Deze trend van het liquideren van grote hoeveelheden Bitcoin kan invloed hebben op het marktsentiment en de prijsstabiliteit, vooral omdat deze activa via grote exchanges de bredere markt bereiken.

Raj A. Kapoor, oprichter van de Blockchain Governance Council, vertelde dat dergelijke grote bewegingen onzekerheid en angst bij beleggers kunnen veroorzaken. Een grote entiteit zoals een overheid die grote hoeveelheden Bitcoin verplaatst, kan worden gezien als een gebrek aan vertrouwen in Bitcoin of als een voorbode van regulerende maatregelen, wat een verkoopgolf kan veroorzaken, voegde hij toe.

“Dit zal resulteren in kortstondige volatiliteit omdat grote overdrachten kortstondige prijsfluctuaties kunnen veroorzaken naarmate handelaren reageren op het nieuws. De daadwerkelijke impact zal uiteindelijk afhangen van de huidige marktomstandigheden, de algehele liquiditeit en hoe het nieuws wordt ontvangen en geïnterpreteerd door marktdeelnemers,” zei hij.

Kapoor sprak ook over de mogelijkheid dat de overheid een deel van haar Bitcoin-bezit zou kunnen behouden voor hogere prijzen. “Als overheidsanalisten geloven dat de Bitcoin-prijzen in de toekomst waarschijnlijk zullen stijgen op basis van markttrends, economische indicatoren en deskundige voorspellingen, kunnen ze ervoor kiezen hun bezittingen vast te houden,” zei hij. “Historische gegevens die de langetermijn-groeipotentie van Bitcoin laten zien, kunnen deze beslissing ondersteunen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!