Thailand keurt lancering van spot Bitcoin ETF goed

In een baanbrekende ontwikkeling voor de cryptocurrency-markt heeft de Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) het eerste spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) van het land goedgekeurd.

Deze historische stap markeert een significante vooruitgang in de mainstream adoptie van digitale activa binnen Thailand, waarbij investeerders een gereguleerde en toegankelijke manier krijgen om blootstelling aan Bitcoin (BTC) te verkrijgen. De goedkeuring van deze ETF wordt verwacht grote gevolgen te hebben voor zowel de lokale als de wereldwijde crypto-markten, waarbij groeiend institutioneel vertrouwen en regelgevende ondersteuning voor Bitcoin en andere cryptocurrencies worden gesignaleerd.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft One Asset Management (ONEAM) goedgekeurd als het eerste bedrijf dat een spot Bitcoin ETF in Thailand lanceert, gericht op vermogende en institutionele investeerders.

Het ONE Bitcoin ETF Fund of Funds Unhedged en niet voor Retail Investors (ONE-BTCETFOF-UI) zal beschikbaar zijn van 31 mei tot 6 juni, met een investeringsrisico-niveau van acht. Dit fonds is ontworpen om te investeren in 11 toonaangevende wereldwijde fondsen om liquiditeit en veiligheid te waarborgen, waarbij de opslag van munten voldoet aan internationale normen en wordt beoordeeld door regelgevende instanties in de VS en Hong Kong.

MFC Asset Management is ook op zoek naar goedkeuring van de SEC voor een Bitcoin ETF gericht op soortgelijke investeerders. Volgens Pote Harinasuta, chief executive van ONEAM, zijn “digitale activa een alternatieve asset die een lage correlatie heeft met andere financiële activa. Ze zijn geschikt om investeerders te helpen bij het diversifiëren van investeringsrisico’s.” Internationaal winnen Bitcoin ETFs aan erkenning, waarbij de US SEC en de Securities and Futures Commission van Hong Kong onlangs de oprichting van ETFs die investeren in Bitcoin en Ethereum hebben toegestaan.

De SEC van Thailand had eerder aangekondigd wijzigingen door te voeren waarmee vermogensbeheermaatschappijen private fondsen kunnen lanceren die investeren in U.S. spot Bitcoin ETFs, na de goedkeuring van Bitcoin ETF-handel door de US SEC op 11 januari. Deze beslissing sluit aan bij de wereldwijde trend van toenemend vertrouwen van investeerders in Bitcoin ETFs. Secretaris-generaal Pornanong Budsaratragoon van de SEC benadrukte het hoge risico van deze investeringen ondanks de groeiende vraag onder institutionele investeerders.

Pote Harinasuta benadrukte het potentieel van Bitcoin voor hoge rendementen, waarbij hij een gemiddeld jaarrendement van 124% over de afgelopen 11 jaar opmerkte, in contrast met een hoge volatiliteit van 83%. Hij adviseerde investeerders om de blootstelling aan Bitcoin te beperken tot 5% van hun wallet, met als doel een rendement van 8,90% per jaar te behalen. Hij benadrukte de veiligheid van investeren via ETF’s, waarbij de gegevens en munten van de eenheidshouders offline worden opgeslagen door bewaarders, die bescherming bieden tegen risico’s zoals gegevensverlies of diefstal, die rechtstreekse investeringen op verschillende platforms hebben geteisterd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!