Donald Trump spreekt opnieuw positief over crypto

Onlangs heeft Donald Trump opnieuw zijn steun voor cryptocurrencies uitgesproken, wat aanzienlijke opschudding veroorzaakte binnen zowel de politieke als de cryptocurrency gemeenschappen.

Op een evenement in Mar-a-Lago profileerde Trump zich moedig als de voorstander van crypto, en stelde hij duidelijk een onderscheid tussen zijn visie en die van president Joe Biden en de Democratische partij.

Donald Trump en zijn omarming van cryptovaluta

Donald Trump heeft onlangs een opvallende draai gemaakt door zijn steun voor cryptovaluta te uiten, wat een grote verandering is vergeleken met zijn eerdere kritiek dat digitale valuta’s “op niets gebaseerd” waren.

Nu omhelst hij niet alleen crypto, hij bevordert het ook actief en belooft zelfs om crypto-donaties voor zijn campagne te aanvaarden.

Donald Trump en zijn vurige toespraak over crypto

Tijdens het evenement, omringd door toegewijde supporters en terwijl hij Trump Trading Card NFT’s aan de man bracht, gaf Donald Trump een vurige toespraak over de toekomst van cryptovaluta.

Hoewel hij erkende geen expert te zijn, uitte hij zijn enthousiasme over het verkopen ervan en positioneerde hij zichzelf als de geschikte kampioen voor deze zaak.

In tegenstelling tot Biden, die terughoudendheid heeft getoond ten aanzien van crypto-vriendelijke veranderingen, presenteerde Trump zichzelf als een fervente voorstander van de sector. Hij spotte met Bidens vermeende onkunde over crypto en uitte kritiek op SEC-voorzitter Gary Gensler, waarbij hij hen beschreef als belemmeringen voor de groei van crypto.

Donald Trump wint brede steun

De steunoproep van Donald Trump resoneerde sterk onder de aanwezigen, zowel VIP’s als betalende bezoekers. Met een verwijzing naar de 50 miljoen crypto-gebruikers in de VS, stelde Trump dat zijn ondersteuning voor crypto hem aanzienlijke steun bij de verkiezingen kon opleveren.

Trump miste niet de politieke nuance van het debat over crypto. Hij beschreef de Democraten als tegenstanders van de sector, kort nadat enkele Democraten hun steun voor crypto toonden door tegen bepaalde SEC-reguleringen te stemmen. Trump zette zichzelf neer als de enige redder van crypto tegenover de vijandige houding die hij waarneemt.

Herleving van NFT’s

De boodschap van de miljardair legde sterk de nadruk op de herleving van NFT’s, die hij claimt opnieuw populair te hebben gemaakt met zijn patriottische collecties. Hoewel hij overwoog nog een serie te lanceren, onderkende Donald Trump het belang van het behouden van de waarde van de bestaande collecties, wat tot reflectie leidde bij de investeerders ter plaatse.

De steun van Trump voor crypto en zijn succes met het promoten van NFT’s hebben een golf van enthousiasme teweeggebracht binnen de crypto-gemeenschap. Hoewel zijn uitspraken en beloftes discussie hebben uitgelokt, benadrukt zijn vermogen om steun voor crypto te mobiliseren tijdens een evenement in Mar-a-Lago de toenemende verstrengeling tussen politiek en de crypto-industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!