Trump wordt gesteund door wetgevers in strijd tegen CBDC

Donald Trump is opnieuw de strijd aangegaan voor de presidentsverkiezingen van 2024 en beloofde in een recente campagnespeech zich te verzetten tegen de oprichting van een centrale bank digitale valuta (CBDC), ook bekend als de Digital Dollar. Hij zei het volgende:

“Als uw president zal ik nooit toestaan dat er een Centrale Bank Digitale Valuta wordt gecreëerd. Zo’n valuta zou de federale overheid absolute controle geven over uw geld. Dit zou een gevaarlijke bedreiging voor de vrijheid zijn – en ik zal het tegenhouden om naar Amerika te komen. We gaan ook sterke beschermingsmaatregelen invoeren om te voorkomen dat banken en toezichthouders proberen u te de-banken vanwege uw politieke overtuigingen. Dat zal nooit gebeuren zolang ik uw president ben.”

House Majority Whip Tom Emmer (R-MN) heeft zijn steun uitgesproken voor voormalig president Donald Trump in de strijd tegen de creatie van een digitale dollar. Als reactie op de opmerkingen van Trump over CBDC’s, ging congreslid Emmer afgelopen vrijdag naar het sociale mediaplatform X en uitte zijn instemming met het standpunt van Trump over de potentiële bedreiging die CBDC’s vormen voor de financiële privacy van Amerikanen.

Emmer verklaarde: “Ik ben het eens met president Trump; CBDC’s vormen een ernstige bedreiging voor het recht van Amerikanen op financiële privacy. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken terwijl we de strijd voortzetten tegen de groeiende surveillancemaatschappij van de overheid.”

In een volgende post benadrukte Emmer de voortdurende inspanningen van Republikeinen in het Congres om de implementatie van een surveillance-achtige CBDC te weerstaan. Hij noemde specifiek zijn wetsvoorstel, de CBDC Anti-Surveillance State Act, met 75 medeondertekenaars, en benadrukte hun toewijding om aanvullende steun te verwerven.

Terwijl de Federal Reserve het concept van een digitale dollar onderzoekt, heeft ze zich nog niet gecommitteerd aan de creatie ervan. Opmerkelijk is dat verschillende Fed-functionarissen en wetgevers, waaronder Fed-gouverneur Michelle Bowman, twijfels hebben over de noodzaak van een CBDC. Bowman is er niet van overtuigd dat een digitale dollar kwesties effectiever of efficiënter zou kunnen aanpakken dan alternatieve oplossingen, met minder risico’s voor consumenten en de economie.

Fed-voorzitter Jerome Powell verduidelijkte de positie van de Fed in september van het voorgaande jaar en zei: “We hebben nog niet besloten om verder te gaan [met een digitale dollar] … We zien dit als een proces van minstens een paar jaar.” Het debat over de mogelijke creatie van een digitale dollar blijft zich ontvouwen, waarbij Emmer’s alignatie met Trump een prominente stem toevoegt aan het koor van zorgen rond financiële privacy en overheidsbewaking.

Trump leidt de Republikeinse presidentiële campagne In een verrassende wending heeft gouverneur van Florida Ron DeSantis aangekondigd zijn presidentscampagne voor 2024 op te schorten en zijn steun te betuigen aan voormalig president Donald Trump. Deze beslissing markeert een significante ontwikkeling in het politieke landschap, aangezien DeSantis, een prominente Republikeinse figuur, zich opnieuw positioneert binnen de partij.

Bovendien heeft politiek strateeg Roger Stone een onverwachte voorspelling gedaan, suggererend dat president Joe Biden mogelijk aftreedt, waardoor Michelle Obama zijn plaats inneemt. Stone’s speculatie voegt een intrigerende laag toe aan het zich ontwikkelende politieke verhaal, wat discussies en debatten over de toekomstige dynamiek van de huidige regering aanwakkert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!