Mark Cuban slaat alarm: SEC faalt in crypto-regulering

In de cryptogemeenschap wordt er met grote spanning gekeken naar de regelgevende ontwikkelingen in het cryptolandschap vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Miljardair Mark Cuban heeft fel uitgehaald naar de voorzitter van de SEC, omdat hij volgens hem ineffectief is geweest in het beschermen van zelfs maar één belegger tegen fraude.

Cuban wil dat SEC de verantwoordelijkheid overdraagt aan de CFTC

De miljardair en ondernemer Mark Cuban heeft sterke kritiek geuit op SEC-voorzitter Gary Gensler en de New York SEC, en waarschuwt voor mogelijke gevolgen bij de komende verkiezingen als de huidige regelgevende trends voortduren.

Cuban benadrukte de groeiende invloed van crypto-savvy kiezers, vooral onder jongere en onafhankelijke demografieën, en suggereerde dat het niet aanpakken van hun zorgen invloed kan hebben op de uitslag van verkiezingen.

In zijn opmerkingen beschuldigde Cuban Gensler ervan niet in staat te zijn geweest om beleggers tegen fraude te beschermen en bekritiseerde hij regelgevende acties die legitieme cryptobedrijven hinderen, wat mogelijk kan leiden tot bedrijfssluitingen en tegenslagen voor ondernemers.

Cuban riep het Congres op tot actie en stelde wetgevende maatregelen voor om duidelijke regelgevende kaders te vestigen die speciaal zijn aangepast aan de crypto-industrie. Hij benadrukte het belang van het bieden van regelgevende duidelijkheid en stelde voor de regulering van crypto toe te wijzen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor effectief toezicht.

Naarmate het verkiezingsseizoen nadert, dient Cuban’s boodschap als een herinnering aan het groeiende belang van crypto-gerelateerde kwesties en de potentiële impact op politieke landschappen.

Crypto wordt het nieuwe slagveld

De regering-Biden samen met Gary Gensler blijft terughoudend als het gaat om crypto-regelgeving. Na het verliezen van de Debt Box-zaak gelooft de cryptogemeenschap dat de SEC onnodig streng optreedt tegen crypto en daarmee innovatie in deze ruimte smoort. Andere leden van de cryptogemeenschap hebben ook steun betuigd aan Mark Cuban. Dogecoin-medeoprichter Billy Markus heeft ook uitgehaald naar de regering-Biden.

Aan de andere kant heeft de Republikeinse kandidaat Donald Trump zijn steun uitgesproken voor de cryptogemeenschap en heeft verklaard dat zijn administratie geen harde aanpak zal opleggen. In zijn laatste presidentiële campagnetoespraak verklaarde de Republikeinse kandidaat: “Als je van crypto houdt in welke vorm dan ook… en het komt in vele vormen… als je voorstander bent van crypto, dan kun je beter op Trump stemmen.”

Interessant is dat voormalig president Donald Trump zelf Mugshot NFT’s heeft gelanceerd en ze de status van Bitcoin Ordinals heeft gegeven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!