Deze beroemde mensen zijn fan van Bitcoin en cryptocurrencies

Door de jaren heen hebben Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies in het algemeen steeds meer aan populariteit gewonnen. Door deze groei, hebben verschillende bekende personen uit verschillende sectoren ook publiekelijk hun steun voor de ontluikende sector uitgesproken. In dit artikel geven wij een enkele voorbeelden van de meest prominente Bitcoin-supporters:

  • Elon Musk – Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, is een uitgesproken voorstander van cryptocurrencies, waaronder Bitcoin. Musk staat echter voornamelijk bekend om zijn uitgesproken steun van Dogecoin (DOGE). Hij heeft er meerdere keren over getweet, waardoor de marktprijs flink werd beïnvloed. Eerder deze maand voegde Tesla, de fabrikant van elektrische auto’s onder leiding van Musk, tevens DOGE toe als betaalmethode voor sommige Tesla-producten.
  • Jack Dorsey – De mede-oprichter van Twitter en Square (nu bekend als Block), Dorsey is een fervent pleitbezorger voor Bitcoin. Hij gelooft dat Bitcoin een manier is om zich te beschermen tegen valutadevaluatie en ziet het als de potentiële toekomst van geld. Hij gaf onlangs tevens aan dat hij verwacht dat de munt tegen 2030 $1 miljoen waard zal zijn.
  • Robert Kiyosaki – Robert Kiyosaki is een Amerikaanse zakenman en auteur die vooral bekend staat om zijn boek ‘Rich Dad Poor Dad’, dat tot de best verkochte boeken over persoonlijke financiën aller tijden behoort. Kiyosaki is tevens een uitgesproken supporter van Bitcoin, waarbij hij meerdere keren aangegeven heeft dat iedereen in de koningsmunt zou moeten investeren.
  • Donald Trump – Donald Trump is een Amerikaanse zakenman, televisiepersoonlijkheid en politicus die van 20 januari 2017 tot 20 januari 2021 de 45e president van de Verenigde Staten was. Naast dit alles is Trump ook een supporter van cryptocurrencies. Zo heeft hij in het verleden zijn eigen NFT-collectie gelanceerd en hij bekritiseerde tevens onlangs de huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, om zijn gebrek aan kennis over de crypto-industrie.
  • Michael Saylor – Voormalig CEO en huidig uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, Michaël Saylor, is een van de meest prominente zakelijke investeerders van Bitcoin. Door de jaren heen heeft zijn bedrijf meerdere malen de koningsmunt gekocht, waardoor het momenteel een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin op zijn balans heeft staan.
  • Cathie Wood – Oprichter en CEO van ARK Invest, Wood is een groot voorstander van Bitcoin. Haar bedrijf voorspelt aanzienlijke toekomstige waarderingen voor Bitcoin en neemt het op in verschillende ARK-investeringsfondsen.
  • Paul Tudor Jones – Deze beroemde hedgefondsbeheerder heeft in Bitcoin geïnvesteerd en bespreekt regelmatig de voordelen ervan als bescherming tegen inflatie.

Deze individuen en anderen steunen Bitcoin en cryptocurrencies om verschillende redenen, waaronder het potentieel ervan als investering, de technologische innovatie en de implicaties ervan voor financiële systemen wereldwijd. Hoe meer tijd er echter verstrijkt, hoe meer support de cryptocurrency-markt blijft aantrekken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!