Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Bitcoin daalt door onverwacht hoge CPI-cijfers

De Amerikaanse Bureau of Labor Statistics heeft de langverwachte inflatiecijfers voor maart vrijgegeven, die aangaven dat het resultaat slechter was dan verwacht nadat de inflatie op 3,5% uitkwam. Dat vergeleken met de verwachtingen van analisten van 3,4% en het inflatiecijfer van de vorige maand van 3,2%. De inflatiecijfers voor maart waren van groot belang voor de financiële markten om de koers van de renteverlagingen van de Fed te beoordelen.

Na twee opeenvolgende teleurstellende inflatiegegevens in januari en februari waren de verwachtingen voor de eerste renteverlagingen door de Fed verschoven van juni naar september. De gegevens van vandaag bevestigen verder het idee dat de veel verwachte inflatie van 2% van de Fed nog ver verwijderd is van werkelijkheid. De gegevens benadrukten ook dat de rentetarieven misschien wat langer hoger blijven voordat de Fed eindelijk begint aan de reis van renteverlagingen.

VS Inflatie hoger dan verwacht

De Amerikaanse CPI-cijfers toonden aan dat de Consumer Price Index for All Urban Consumers (CPI-U) in maart met 0,4 procent steeg op seizoensgebonden aangepaste basis, wat overeenkomt met dezelfde stijging als in februari. Voor seizoensaanpassing groeide de index voor alle items met 3,5 procent in de afgelopen 12 maanden.

Tegelijkertijd bleef de jaarlijkse kern-CPI-inflatie op hetzelfde niveau als vorige maand, namelijk 3,8%. Volgens het rapport van maart ondergaat de VS nog steeds een langzaam deflatieproces, ondanks het hoge inflatiepercentage.

Analisten verwachtten gemiddeld dat de kern-CPI-print 0,3% maand-op-maand zou zijn. Reuters meldt dat analisten ook hadden verwacht dat de statistieken zouden aangeven dat de hoofd-inflatie toenam van 3,2% in de CPI van februari tot 3,4% op jaarbasis. Het kerngetal, dat geen volatiele items zoals voedsel en energie omvat, werd verwacht af te nemen tot 3,7% op jaarbasis van 3,8% in februari.

Terwijl de financiële markten worstelden met de teleurstellende inflatiegegevens, daalden de Bitcoin (BTC)-prijzen onder de sleutelniveaus, wat de nasleep van turbulentie op de markt aangeeft. Op het moment van schrijven staat de BTC-prijs op $67.721,59, bijna 4,3% lager vergeleken met dezelfde tijd van de vorige dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!