Aanbodschok na de Bitcoin halvering gaat geen effect hebben op de prijs, volgens Marathon CEO

Met de Bitcoin halvering die vlak voor de deur staat, verwachten marktdeelnemers dat de schaarste na de halvering de opwaartse druk op de markt zal behouden. Echter, gelooft CEO Fred Thiel van Marathon Digital dat de langverwachte halvering waarschijnlijk geen impact zal hebben op de prijs van Bitcoin.

De CEO van de grootste Amerikaanse cryptocurrency miner Marathon Digital beweert dat het effect van de Bitcoin halvering al is verwerkt in de prijsbeweging van Bitcoin. Hij voegt toe dat Bitcoin ETFs al aanzienlijk meer interesse in Bitcoin (BTC) hebben gegenereerd. Ook zou het prijseffect van een halvering-gerelateerde vermindering van aanbod minimaal kunnen zijn.

Tijdens een interview met Bloomberg TV op dinsdag verklaarde CEO Fred Thiel van Marathon Digital Holdings Inc.: “De goedkeuring van ETF’s, die een enorm succes is geweest, heeft kapitaal naar de markt getrokken en heeft in feite de prijsstijging naar voren gebracht die we typisch drie tot zes maanden na de halvering zouden hebben gezien.”

Recentelijk zijn de wallets van Marathon Digital, die meer dan $1,1 miljard aan Bitcoin en 23 adressen bevatten, ontdekt vlak voor de halvering. In 2023 genereerden deze on-chain wallets $387,5 miljoen aan inkomsten door het minen van 12.850 Bitcoins. Vóór de Bitcoin halvering steeg de interesse in Bitcoin ETFs sterk, wat samenvalt met de ontdekking van de Marathon Wallet.

Een piek in instromen vlak voor de halvering suggereert dat BTC-houders hoogstwaarschijnlijk bezig zijn met het opslaan van Bitcoin vóór de code-upgrade. Mensen behouden een sterke Bitcoin-wallet omdat ze hopen op een bull-run na de halvering.

De aanstaande halvering is de belangrijkste reden waarom marktdeelnemers Bitcoin hamsteren en zo verlangen naar Bitcoin ETFs. Ondanks recente marktturbulentie hebben BTC-whales actief grote hoeveelheden BTC opgekocht naarmate de halvering nadert. Deze accumulatiepatronen suggereren dat grote investeerders doorgaans optimistisch zijn, vooral gezien de aanstaande vierde halvering. Het lijkt erop dat whales zich positioneren voor mogelijke toekomstige winsten op de Bitcoin-markt nu de beloning voor miners binnenkort zal afnemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!