Consensys pleit voor de komst van spot Ethereum ETF

De verwachting rond de goedkeuring van een Ethereum ETF is toegenomen nu de Securities and Exchange Commission (SEC) zich verder verdiept in de juridische status van Ethereum (ETH). Ondertussen heeft deze stap het marktsentiment de laatste tijd getemperd, waarbij de marktdeelnemers een vertraging in de goedkeuring van Ethereum ETF verwachten.

Te midden van zorgen over een mogelijke vertraging van de goedkeuring is het bekende blockchain-bedrijf Consensys naar voren gestapt en dringt er bij de SEC op aan om de komst van een spot Ethereum ETF te overwegen.

Consensys vraagt om de komst van Ethereum ETF

In een poging de argumenten voor een Ethereum ETF kracht bij te zetten, heeft Consensys een commentaarbrief ingediend bij de SEC, waarin de nadruk wordt gelegd op de robuuste veiligheidsmaatregelen die inherent zijn aan het ontwerp van Ethereum. De brief, gedeeld op Consensys, gaat in op het onderzoek van de SEC naar het consensusmechanisme van Ethereum’s Proof of Stake (PoS) en de robuustheid ervan tegen fraude en manipulatie.

Bovendien beweert Consensys dat de PoS-implementatie van Ethereum niet alleen voldoet aan de beveiligingsnormen van Bitcoin, maar deze zelfs overtreft. Dit consensusmodel heeft al goedkeuring van de SEC gekregen voor gerelateerde Exchange-Traded Products (ETP’s). Daarnaast benadrukt het bedrijf verschillende belangrijke kenmerken van het PoS-model van Ethereum, waaronder een snellere blokfinaliteit, gedistribueerde validatieprocessen en scherpe straffen voor protocolschendingen.

Ondertussen benadrukt de brief de veerkracht van Ethereum tegen aanvallen, waarbij onderzoek wordt aangehaald dat de aanzienlijk hogere kosten aantoont van het compromitteren van het netwerk van Ethereum in vergelijking met dat van Bitcoin. Bovendien onderstreept Consensys de milieuvoordelen van de PoS van Ethereum, die aanzienlijk minder energie verbruikt dan de PoW van Bitcoin.

Vooruitgang boeken op het gebied van duidelijke regelgeving

De proactieve houding van Consensys bij het pleiten voor goedkeuring van Ethereum ETF weerspiegelt haar inzet om de adoptie van blockchain-technologie te bevorderen. Door een constructieve dialoog aan te gaan met regelgevende instanties zoals de SEC, wil Consensys de weg vrijmaken voor bredere toegankelijkheid tot gedecentraliseerde financiële (DeFi) en Web3-applicaties.

Ondertussen, terwijl de SEC de opmerkingen van Consensys en andere belanghebbenden evalueert, zal de uitkomst van de beraadslagingen de cryptomarkt op bredere schaal beïnvloeden. Met andere woorden: de uitkomst zal niet alleen van invloed zijn op het traject van de Ethereum-markt, maar ook precedenten scheppen voor toekomstige regelgevingsbeslissingen in de crypto-ruimte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!