Ethereum Foundation wordt momenteel onderzocht door overheidsinstantie

Volgens recente berichten wordt de Ethereum Foundation momenteel onderzocht door een overheidsinstantie, zoals onthuld in een nieuwe update van het GitHub-repository van het protocol.

Het onduidelijke onderzoek naar de Ethereum Foundation

De aard van dit onderzoek naar de Ethereum Foundation blijft enigszins onduidelijk. De openbaarmaking van het onderzoek vond enkele weken geleden plaats, wat de eerste keer is dat een overheidsinstantie een dergelijk onderzoek uitvoert naar de ontwikkelaar van de Ethereum blockchain.

Pablo Pettinari, een van de kernontwikkelaars bij de Ethereum Foundation, verklaarde in een commit op 26 februari dat een deel van de voettekst werd verwijderd als gevolg van een vrijwillig onderzoek van een overheidsinstantie, waarbij vertrouwelijkheid vereist was.

De GitHub-commit liet zien dat contactgegevens werden verwijderd, wat een afwijking lijkt van de kernprincipes van transparantie. Het onderzoek leidde ook tot het verwijderen van een symbolische functie die het Ethereum-netwerk vertegenwoordigde van de website van de stichting, zoals te zien was in januari volgens gegevens van de Wayback Machine.

Na de bekendmaking van het onderzoek is er binnen de gemeenschap veel speculatie ontstaan. Aangezien de Ethereum Foundation momenteel geen verdere details deelt over het onderzoek, zal de mogelijke lang termijn impact ervan stakeholders helpen begrijpen wat de kernproblematiek is.

De classificatie van de beveiliging van Ethereum blijft een punt van discussie te midden van recente ontwikkelingen. Er zijn beschuldigingen gerezen van een mogelijk belangenconflict met Jay Clayton, de voormalige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die kort voor zijn aftreden een rechtszaak heeft aangespannen tegen XRP.

Er wordt gesuggereerd dat deze rechtszaak mogelijk bedoeld was om de concurrentie te belemmeren, maar momenteel ontbreekt het aan bewijs om dit te verbinden met het lopende onderzoek door de Staatsautoriteit.

Hoewel de prijs van Ethereum een initiële schok reactie vertoonde op het nieuws, lijkt de markt momenteel stabiel te zijn. In de afgelopen 24 uur heeft Ethereum een stijging van 0,82% doorgemaakt, met een prijs van $3.316,02. Als aanvulling op deze zeldzame bullish trend is het handelsvolume van de munt met 8,45% gestegen tot $34.886.760.871.

Onderzoeken door federale instanties en cryptogeld-entiteiten

Naast het onderzoek waarmee de Ethereum Foundation momenteel te maken heeft vanwege een Staatsautoriteit, hebben andere crypto-gerelateerde entiteiten recentelijk ook te maken gehad met vergelijkbare onderzoeken.

Binance is jarenlang onderzocht door het Amerikaanse Department of Justice (DoJ), wat vorig jaar resulteerde in een schikking. Deze schikking, ter waarde van ongeveer $4,3 miljard, werd beschouwd als een aanzienlijke overwinning voor het DoJ, FinCEN en CFTC op dat moment. Het leidde ook tot het aftreden van medeoprichter en voormalig CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao bij het bedrijf.

Los van dit historische gebeurtenis zijn er ook andere platforms, waaronder Coinbase Global Inc., die nog steeds verwikkeld zijn in juridische geschillen met de Securities and Exchange Commission (SEC) over bepaalde van hun aanbiedingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!