Bitcoin koers opnieuw onder druk! Naar $59.000 of $74.000?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

We zien momenteel dat de Bitcoin koers een afkoelperiode tegemoet is gegaan. Het is zaak dat Bitcoin definitief ergens een bodem weet te vinden, zodat altcoins meer initiatief gaan nemen. Nu heerst er toch nog iets van onzekerheid en dat belemmert de altcoingroei. Laten we maar eens gaan kijken waar de belangrijkste levels voor Bitcoin liggen. Lees snel verder!

Weekgrafiek

Vanaf de weekgrafiek gezien zijn er drie prijspunten die we in kaart kunnen brengen. De vorige all-time high rond $69.000, de wekelijkse low van afgelopen week op $64.559 en de low op $59.112. Veel lager dan dat hoeven we voorlopig niet te kijken. Het is in ieder geval niet gek dat we na maanden van zeer agressieve stijgingen eindelijk iets van afkoeling en winstnemingen zien. Dit draagt bij aan een gunstig koersverloop, doordat momentum indicatoren kunnen afkoelen en de markt kan wennen aan de huidige nieuwe prijzen. Het is nu de vraag waar we steun kunnen gaan vinden. Daarvoor moeten we nog iets verder inzoomen.

1-uur-grafiek

Op de 1-uur-grafiek wordt de situatie interessant. We hebben lokaal positieve prijsactie laten zien en zijn nu op de higher low area beland. Als we hier steun kunnen vinden (op $63.835-$62.057) zou dat zeer bullish zijn, want dan mogen we voorzichtig aan een bodem gaan denken en zullen altcoins ook veel meer initiatief gaan nemen. Mochten we hier toch de support gaan verliezen kijk ik naar het volgende level op $59.112. Daar zouden we opnieuw kunnen proberen om vast te houden. Pas zodra we daaronder komen ga je naar prijsgebieden als $53.000 en lager kijken. Dat is voor nu dus nog totaal niet aan de orde.

Conclusie

Kortom, op de hoge tijdsframes ziet de Bitcoin koers er fantastisch uit! Lokaal is de situatie wat onzekerder en is het gewoonweg afwachten waar we een bodem zullen vinden. Al met al zitten we binnen een hele grote consolidatiefase, tussen grofweg $74.000 en $59.000. Zo lang we hierbinnen blijven hangen zal er meer ruimte gaan komen voor altcoins. Onder $59.000 wordt het een bloedbad en boven $74.000 wordt het een feestje! We gaan het zien. Goed weekend!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!