Solana kijkt uit naar belangrijke integratie van USDC

De komende dagen beloven een belangrijke mijlpaal te worden voor Solana (SOL) omdat het van plan is de op de Amerikaanse dollar gekoppelde USDC-stablecoin te integreren op zijn platform.

De integratie van Solana USDC komt met de lancering van het Cross-Chain Transfer Protocol (CCTP) slechts een paar dagen weg. Deze ontwikkeling zou op de lange termijn waarschijnlijk een game changer zijn voor het Solana-ecosysteem. De geplande datum voor de lancering van CCTP op het Solana-mainnet is 26 maart, en de CEO en mede-oprichter van Circle, Jeremy Allaire, prees het aankomende evenement op X toen hij opmerkte dat er een grote lancering aan zit te komen.

USDC-uitgever Circle bereidt zich voor op de lancering door structuren op te zetten om de soepele implementatie te vergemakkelijken. Als gevolg hiervan verklaarde het bedrijf dat het de capaciteit van ontwikkelaars om integratie op het Solana-devnet uit te bouwen heeft verbeterd door de benodigde informatie bij te werken.

Opmerkelijk is dat CCTP oorspronkelijk werd geïntroduceerd door Circle als zijn eigen stablecoin-overdrachtsprotocol. De CCTP werd vorig jaar gelanceerd op Arbitrum, enkele weken na de lancering van USDC op hetzelfde netwerk. Hierdoor wordt Solana de tweede niet-AVM-chain die de CCTP-functie verwelkomt. Deze lanceringen zijn bedoeld om het gemakkelijke verkeer van de USDC-stablecoin op het Ethereum Layer-2 schaalnetwerk te vergemakkelijken.

Concreet draait CCTP als een on-chain utility-protocol dat de overdracht van USDC tussen verschillende blockchains verbetert. Het maakt gebruik van native burning en minting om zijn activiteiten te voltooien.

Bovenal biedt CCTP veel voordelen om het een concurrentievoordeel te geven, waaronder kapitaalefficiëntie en een vermindering van de vertrouwensbehoefte tijdens de overdracht van USDC tussen blockchain-netwerken. Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van CCTP om innovatieve cross-chain apps te bouwen die de mogelijkheden van handel, leningen, non-fungible tokens (NFT’s), betalingen en zelfs gokken overstijgen.

De implementatie van CCTP en de integratie van Solana USDC zullen naar verwachting invloed hebben op het gebruik en de adoptie van SOL. Wat betreft de prijs heeft de crypto het goed gedaan en heeft het zelfs recentelijk Ethereum (ETH) overtroffen toen het de weerstand van $200 doorbrak. Op dit moment handelde SOL tegen een prijs van $186.35 met een stijging van 6.75% in de afgelopen 24 uur.

Om zijn optimistische vooruitzichten te laten zien, geloven sommige analisten nog steeds dat de crypto in de komende weken tot wel 70% winst zou kunnen behalen. De integratie van Solana USDC en de lancering van CCTP kunnen wellicht de sleutelfactor zijn die de token nodig heeft voor zo’n mega boost.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!