Nieuw ontdekte e-mails van Satoshi Nakamoto naar Adam Back onthullen hechte band

Er is onlangs een onontdekte reeks e-mailcommunicatie opgedoken tussen de Chief Executive Officer van Blockstream, Adam Back, en de anonieme maker van Bitcoin (BTC) die bekend staat als Satoshi Nakamoto. Deze uitwisseling wijst op een potentieel nauwe band tussen Adam Back en de anonieme architect van BTC.

Baanbrekende dialoog in het begin van Bitcoin

Volgens rechtbankverslagen, die gisteren naar buiten gekomen zijn, omvatten de gehele e-mailuitwisseling tussen Adam Back en Satoshi Nakamoto. De correspondentie begon ongeveer vier maanden vóór de officiële onthulling van Bitcoin, waarbij Back een inhoudelijke discussie voerde over de opkomende cryptocurrency, naar aanleiding van een eerste contact van Nakamoto.

Tijdens hun eerste gesprek vroeg Nakamoto Back om advies over een passend citaat voor een artikel waarnaar hij wilde verwijzen. Back’s daaropvolgende antwoord stuurde Nakamoto naar een alternatief wetenschappelijk werk, “B-money” van Wei Dei, een figuur die bekend staat om zijn bijdragen aan het concept van digitale valuta en die Nakamoto regelmatig in zijn eigen geschriften citeerde.

Deze uitwisseling werd gevolgd door drie extra e-mails, met als hoogtepunt dat Nakamoto Back informeerde over de aanstaande lancering van Bitcoin.

De raadselachtige identiteit van Satoshi Nakamoto

Al meer dan tien jaar is de identiteit van Satoshi Nakamoto een raadsel gebleven. Uit gedetailleerd onderzoek van deze e-mails blijkt echter dat Back mogelijk inzicht heeft in de persoon achter dit pseudoniem. Desondanks heeft de CEO van Blockstream er publiekelijk van afgezien enige persoonlijke connectie met de maker van Bitcoin te erkennen, waardoor er ruimte is voor speculatie binnen de gemeenschap.

De afgelopen jaren zijn er verschillende beweringen naar voren gekomen van individuen die beweren Satoshi Nakamoto te zijn, maar door de schaarste aan verifieerbare informatie zijn deze beweringen onbevestigd gebleven. Door de jaren heen is Adam Back zelf ook aangewezen als de mogelijke persoon achter Satoshi Nakamoto.

Nu de eerder genoemde e-mailuitwisselingen onder rechterlijke hechtenis staan, speelt Adam Back een potentieel cruciale rol met betrekking tot de onthulling van de mysterieuze oprichter van Bitcoin. Maar de vraag is of hij deze informatie wilt en gaat onthullen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!