AVAX prijs daalt na grote uitval van het netwerk

In een verontrustende ontwikkeling heeft de Avalanche (AVAX) cryptocurrency te maken gehad met een significante platformstoring, wat heeft geleid tot een daling van de AVAX-prijs. Nu worden marktdeelnemers steeds waakzamer naarmate het platform worstelt met problemen met betrekking tot blokfinalisatie, waardoor velen speculeren over de oorzaak en mogelijke oplossing.

Ondertussen, toen het nieuws van de storing zich verspreidde, onderging de AVAX-prijs een daling van meer dan 3%, wat zorgen onder de handelaren opwekte.

De statuspagina van Avalanche gaf een verklaring uit waarin een “Blokfinalisatie-vertraging” werd aangegeven, waarbij ontwikkelaars actief het probleem onderzoeken. Opmerkelijk is dat volgens de update de vertraging in blokfinalisatie op het Primaire Netwerk de acceptatie van nieuwe blokken belemmert, wat leidt tot operationele verstoringen.

Ondertussen nam Ava Labs medeoprichter Kevin Sekniqi het woord op het socialemediaplatform X om de situatie aan te pakken en het lopende onderzoek naar het blokproductieprobleem van het primaire netwerk toe te geven. Bovendien noemde hij een mogelijke connectie met een recente inschrijvingsgolf die ongeveer een uur voor de storing werd gelanceerd.

Ondanks de recente storing heeft de verzekering van Sekniqi enige opluchting gebracht aan de cryptocurrency-gemeenschap. Opmerkelijk is dat hij het incident beschreef als een “esoterische bug” voortkomend uit ongeteste randgevallen, en hij verzekerde gebruikers dat er inspanningen werden geleverd om het probleem snel op te lossen.

De storing heeft discussies binnen de crypto-gemeenschap aangewakkerd en vergelijkingen getrokken met de recente storing van het Solana-blockchainnetwerk. Eerder deze maand had Solana te maken met een significante uitval die bijna vijf uur duurde, waardoor het platform niet functioneel was.

Nu, met zowel Avalanche als Solana die binnen korte tijd met storingen te maken krijgen, zijn gebruikers op sociale media actief in debat over de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van opkomende blockchain-netwerken.

Ondertussen is de Avalanche-prijs op het moment van schrijven met 3,08% gedaald en wordt verhandeld op $36,38, terwijl het handelsvolume met 16,83% is gedaald tot $422 miljoen. Opmerkelijk is dat de AVAX-crypto in de afgelopen zeven dagen bijna 12% heeft verloren, terwijl er maandelijks winsten van 30% worden genoteerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!