Robert Kiyosaki koopt meer Bitcoin na ETF-goedkeuring

Robert Kiyosaki, de auteur van “Rich Dad Poor Dad”, heeft onthuld dat hij extra Bitcoin heeft gekocht na de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De beroemde auteur is diep bezorgd over de Amerikaanse economie, met name de dreiging van hyperinflatie.

Robert Kiyosaki vergroot zijn Bitcoin bezit

Robert Kiyosaki, de auteur van “Rich Dad Poor Dad”, heeft onthuld dat hij extra Bitcoin (BTC) heeft gekocht na de goedkeuring van 11 spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). “Rich Dad Poor Dad” is een boek uit 1997 dat mede geschreven is door Kiyosaki en Sharon Lechter. Het boek heeft meer dan zes jaar op de New York Times Bestsellerlijst gestaan. Er zijn meer dan 32 miljoen exemplaren van het boek verkocht in meer dan 51 talen in meer dan 109 landen.

De bekende auteur schreef donderdag op het sociale mediaplatform X: “Inflatie of deflatie? Wat als de PhD’s van het Witte Huis, de Treasury & de Fed de economie in hyperinflatie brengen? Ik hoop van niet… maar wat als onze leiders het verprutsen, de dollar instort en we hyperinflatie krijgen?” Kiyosaki voegde eraan toe:

“Wat ga je doen? Vertrouw op jezelf, niet op onze leiders. Het zijn losers met PhD’s. Daarom heb ik vandaag 5 meer Bitcoin gekocht.”

In een historische zet keurde de SEC woensdag 11 spot bitcoin ETF’s goed, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor reguliere handel op de NYSE Arca, Nasdaq en Cboe BZX Exchange. De fondsen begonnen donderdag met handelen. Woensdag zei Kiyosaki dat hij blij was dat hij jaren geleden BTC had gekocht, waarbij hij zijn optimistische houding ten opzichte van de cryptocurrency bevestigde en verdere investeringen plande. Hij gelooft dat de prijs van Bitcoin binnenkort naar $150K gaat.

Kiyosaki’s visie: Bitcoin tegen hyperinflatie

Kiyosaki, die al lange tijd voorstander is van goud, zilver en Bitcoin, heeft onlangs Bitcoin uitgeroepen tot de beste bescherming tegen hyperinflatie. De auteur van “Rich Dad Poor Dad” heeft consequent optimistische voorspellingen gedaan over BTC, variërend van $135.000 in de nabije toekomst tot een verbijsterende $1 miljoen tijdens een wereldwijde economische ineenstorting.

In februari vorig jaar voorspelde hij dat Bitcoin zou stijgen naar $500.000 tegen 2025, met goud op $5.000 en zilver op $500 onderweg. Deze gedurfde projecties weerspiegelen Kiyosaki’s diepe bezorgdheid over de financiële toekomst van Amerika. In april vorig jaar luidde hij de noodklok over een stervend Amerika, waarbij hij hyperinflatie en de ondergang van de Amerikaanse dollar voorzag. In november drong hij er bij investeerders op aan om nu in bitcoin te stappen voordat het te laat is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!