Ripple-president voorspelt crypto trends in 2024

Met het einde van 2023 in zicht en een nieuw jaar om de hoek heeft het crypto-betalingsbedrijf Ripple Labs Inc. enkele van zijn leidinggevenden gevraagd om hun inzichten te delen over het naderende jaar. Voor deze gelegenheid werd Monica Long, de president van Ripple, benaderd om haar voorspellingen voor de crypto-wereld in 2024 te delen.

De Ripple-president voorspelt dat 2024 het einde zal betekenen van de “speculatieve hype-cycli” die de crypto-industrie hebben beïnvloed sinds de opkomst van Bitcoin (BTC). Ze gelooft dat dit vóór de volgende crypto-“zomer” zal plaatsvinden.

Long benadrukt de noodzaak voor de industrie om de cyclus te doorbreken door te focussen op schaalbare bruikbaarheid in de echte wereld, met speciale aandacht voor naleving, bruikbaarheid en integratie met bestaande systemen. Haar voorspelling is dat de grootste doorbraak in 2024 zal plaatsvinden op het gebied van naleving voor gedecentraliseerde financiën.

Verder wijst ze op het belang van naleving en transparantie in de crypto-industrie, met het doel investeerders te beschermen en hun vertrouwen te herstellen na de ineenstorting van verschillende cryptocurrency-beurzen in 2022. Long kijkt uit naar innovatieve technologieën die zich richten op regelgevende naleving en hint naar de ontwikkeling van een toolkit voor naleving in een gedecentraliseerd ecosysteem.

Wat betreft de integratie van blockchain met traditionele financiën, benadrukt Long dat “blockchain banken niet zal vervangen”, maar eerder zal bijdragen aan de verbetering van het financiële systeem.

Andere leiders van Ripple, waaronder CLO Stuart Alderoty, hebben ook voorspellingen gedaan voor het komende jaar. Alderoty voorziet een einde aan de rechtszaak van Ripple tegen de SEC en voorspelt meer betrokkenheid van wetgevers in de VS in het crypto-ecosysteem.

De rol van Ripple Labs in de Fintech-wereld

XRP, de digitale valuta nauw verbonden met Ripple, maakt al golven met betrekking tot het introduceren van nieuwe innovatieve technologieën, met name vanwege zijn capaciteit om grensoverschrijdende afwikkelingen te vergemakkelijken.

Evenzo staat XRP Ledger (XRPL) bekend om zijn hoogwaardige functionaliteiten, waardoor het een van de eerste keuzes is voor bedrijven en overheden die hun crypto-projecten willen opschalen.

De Republiek Palau ging onlangs over naar de volgende fase van de ontwikkeling van haar stablecoin in samenwerking met de XRPL. Meer hulpprogramma’s voor deze op Ripple gebaseerde protocollen worden verwacht in 2024.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!