Chainlink stijgt eveneens als het whale-volume, aldus Santiment

Chainlink (LINK) heeft aanzienlijke winsten geboekt in de afgelopen 24 uur. De recente stijging heeft geleid tot een enorme toename van de activiteit van grote investeerders in het bezit van deze digitale activa.

LINK is in de afgelopen 24 uur met 5,8% gestegen en wordt verhandeld tegen $14,72 op het moment van schrijven. De marktkapitalisatie van de activa steeg naar $8,2 miljard. De dagelijkse handelsvolume van Chainlink registreerde echter een daling van 1,7%, en kwam uit op ongeveer $570 miljoen.

Volgens gegevens verstrekt door het marktintelligentieplatform Santiment steeg de activiteit van grote transacties, bestaande uit minstens $100.000 aan LINK, met 1.145% in de afgelopen dag – van 176 transacties op 28 november tot 2.198 transacties op het moment van schrijven. Als de activiteit van grote investeerders snel toeneemt, wordt doorgaans een hogere volatiliteit verwacht.

Bovendien tonen Santiment-gegevens aan dat het totale open interest (OI) van LINK in de afgelopen 24 uur licht is gestegen – van $211,5 miljoen naar $213,1 miljoen in een dag. Volgens het marktintelligentieplatform staat het financieringspercentage van Chainlink op Binance momenteel op 0,01%, wat wijst op een lichte overheersing van long traders tot verdere bewegingen. Een toename van het aantal shortposities zou mogelijk de prijs doen stijgen.

Aan de andere kant zweeft de divergentie tussen de LINK-prijs en het aantal dagelijkse actieve adressen (DAA) op -4%. Wanneer de divergentie onder het nulniveau komt, wordt automatisch een verkoopsignaal geactiveerd, aangezien de prijs van de activa mogelijk plotselinge bewegingen kan vertonen als gevolg van een hoge activiteit van grote investeerders.

Op 17 november kondigde het populaire AI-platform ChatGPT de integratie aan van Chainlink CCIP. Volgens het rapport zou de upgrade de interoperabiliteit tussen Ethereum en Polygon verbeteren en gebruikers in staat stellen om prompts te kopen en verkopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!