Cardano kan een nieuwe ATH bereiken in 2023, aldus analist

De afgelopen maand heeft Cardano (ADA) een aanzienlijke rally doorgemaakt, in lijn met het bredere momentum van de crypto-markt. De katalysator achter deze stijging komt deels voort uit de leiding van Bitcoin (BTC) in de rally, aangewakkerd door toenemende verwachtingen dat Amerikaanse toezichthouders op het punt staan om een spot BTC exchange-traded fund (ETF) goed te keuren.

Daarnaast werd de prijsstijging ook gestimuleerd door de Cardano Summit 2023, een prominent crypto-evenement dat plaatsvond van 2 tot 4 november, evenals de recente aankondiging van Cardano-oprichter Charles Hoskinson, waarin hij plannen onthulde om over te gaan naar een volledig gedecentraliseerde governance-structuur.

Deze positieve sentimenten hebben een frisse golf van optimisme in de markt gebracht, wat ADA naar een cruciale vraagzone heeft geduwd. Volgens een vooraanstaande analist zou het handhaven van deze positie de weg kunnen effenen voor verdere winsten, mogelijk naar jaarlijkse hoogtepunten voor de populaire altcoin.

Bekende crypto-deskundige Ali Martinez zei dat Cardano momenteel in het bereik van $0,37 tot $0,38 zit, wat de sleutelvraagzone van de token vertegenwoordigt. In dit prijsbereik hebben 166.470 crypto wallets 4,88 miljard ADA gekocht. Gezien zwakke weerstand en sterke ondersteuning eronder, zou het handhaven van dit gebied de token in staat stellen om nieuwe jaarlijkse hoogtepunten te bereiken, aldus Martinez in zijn X-post van 27 november. Hij gaf het volgende aan:

“Met minimale weerstand voor ons en solide ondersteuning eronder, zou het boven dit gebied blijven de weg kunnen banen voor $ADA om naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten te klimmen.”

Aan de andere kant zou het verliezen van deze ondersteuning “een korte correctie naar $0,34 kunnen veroorzaken”, voegde hij eraan toe. Momenteel is meer dan 70% van de wallets die Cardano hebben gekocht in het prijsbereik van $0,32 tot $0,44 ‘in the money’ – wat betekent dat hun investeringen winstgevend zijn. Ondertussen is ongeveer 26% van deze posities onrendabel, terwijl 3,8% zich op het break-evenpunt bevindt.

Bovendien zei de pseudonieme crypto-analist CoinsKid vorige week dat “Cardano zich zou kunnen voorbereiden op een MASSIEVE beweging naar $0,7497 en uiteindelijk naar $1,80” – twee prijspunten die twee “belangrijke gebieden van onbenutte weerstand” vertegenwoordigen, legde hij uit.

ADA wordt momenteel verhandeld op $0,38, een daling van 2,8% in de afgelopen 24 uur. ADA verloor ongeveer 3,3% in de afgelopen week, maar de maandelijkse prestaties bedragen +34%, waarbij de altcoin gedurende deze periode van 30 dagen $3,2 miljard aan zijn marktkapitalisatie toevoegde.

Vooruitkijkend verwachten algoritmes aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) dat ADA zijn recente opwaartse trend zal voortzetten. Met name schatten algoritmes die worden gebruikt op het crypto-analyseplatform CoinCodex dat de cryptocurrency in de komende drie maanden $0,86 zal bereiken, wat een potentieel upside van meer dan 125% impliceert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!