Analist haal uit naar de SEC vanwege onderscheid tussen ETH en andere altcoins

Bloomberg Intelligence-onderzoeksanalist James Seyffart neemt het dinsdag op tegen de SEC omdat ze een rechtszaak hebben aangespannen tegen Kraken. In een recente post zei Seyffart dat de rechtszaak tegen Kraken lijkt op die tegen Coinbase. De SEC beweerde dat crypto’s zoals Solana, Cardano, Algorand en 13 andere belangrijke altcoins als effecten worden beschouwd. Deze digitale activa staan nog steeds onder toezicht van de SEC op basis van eerdere handhavingsacties.

Als kritiek onthult Seyffart dat de SEC nog geen standpunt heeft ingenomen over Ethereum (ETH). Niet genoteerd als een grondstof, zoals de SEC doet met Bitcoin, noch als een effect. Hij zei op satirische wijze dat de SEC ETH heeft geaccepteerd als een grondstof en er nooit kosten voor heeft opgelegd.

Met een sneer naar het regelgevende orgaan vestigt Seyffart de aandacht op de ironie van de acties van de SEC en benadrukt hij het gebrek aan duidelijkheid in hun benadering van Ethereum. Om het mysterie te vergroten, merkt Seyffart op dat de financiële reus BlackRock een aanvraag heeft ingediend voor een Spot Ethereum ETF, wat wijst op toenemende institutionele interesse in Ethereum ondanks de schijnbare terughoudendheid van de SEC om een duidelijk standpunt in te nemen.

Op dinsdag 21 november 2023 diende de Amerikaanse SEC een rechtszaak in tegen crypto-exchange Kraken omdat ze illegaal optrad als effectenexchange zonder zich eerst bij de autoriteit te registreren.

Jesse Powell, mede-oprichter van Kraken, uitte zijn ongenoegen over de acties van de SEC in een reeks tweets. Hij karakteriseerde het regelgevende orgaan als vasthoudend en betwijfelde de effectiviteit van een eerder overeengekomen schikking van $30 miljoen in februari. Powells uiting van zorg over de hoge kosten en tijd die nodig zijn om tegen de SEC te vechten, impliceert dat crypto-bedrijven mogelijk gedwongen worden de Amerikaanse markt te verlaten.

Samen met dat hebben opmerkelijke figuren zoals XRP-advocaat John Deaton, evenals James Seffart en CoinRoutes CEO Dave Weisberger positief gereageerd. Kraken is van plan zich te verdedigen en beweert dat de overheid moet beslissen hoe crypto-beurzen gereguleerd moeten worden, en dat het standpunt van de SEC over digitale activa “juridisch onjuist, feitelijk onwaar en rampzalig als beleid” is. De in San Francisco gevestigde exchange verklaarde ook dat de rechtszaak geen invloed zou hebben op haar meer dan 10 miljoen klanten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!