XRP ETF vanuit BlackRock zou heel logisch zijn, aldus expert

Versan Aljarrah, presentator van de Black Swan Capitalist podcast, beweerde onlangs dat het logisch zou zijn als BlackRock streefde naar een XRP ETF, en legde de reden achter zijn sentiment uit.

Eerder deze week ontstond er opschudding na de ontdekking van een zogenaamde iShares XRP ETF die volgens zeggen door BlackRock in Delaware was ingediend. Sommige commentatoren uit de sector, zoals Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas en James Seyffart, kwamen echter naar voren om te zeggen dat de indiening nep was en niet afkomstig was van BlackRock.

Temidden van de chaos heeft BlackRock nog geen officiële verklaring afgelegd waarin de indiening wordt bevestigd of ontkend. Terwijl de onzekerheid blijft, merkte Versan Aljarrah op dat het logisch zou zijn voor BlackRock om een XRP ETF aan te vragen.

Op X wijst Aljarrah erop dat het native token van Ripple een cruciaal element is in het groeiende financiële systeem, en stelt dat het activum de meest effectieve manier zou kunnen zijn om welvaart terug te herverdelen of te consolideren naar de massa’s.

Interessant genoeg voerde Aljarrah als argument aan dat er uitgebreide banden zijn tussen grote financiële instellingen en XRP. Terwijl sommige instellingen discreet blijven over hun relatie met XRP, hebben anderen publiekelijk hun verbinding erkend. Bovendien betoogde Aljarrah dat het negeren van het belang van BlackRock in XRP een kortzichtige kijk zou zijn, zoals typisch is voor de strategische zetten van financiële giganten. Volgens hem is het:

“Het negeren van hun (BlackRock’s) betrokkenheid en hun interesse in XRP is zeer kortzichtig omdat financiële reuzen altijd voorop lopen in nieuwe technologie, en deze instellingen opereren strategisch en coördineren hun zetten zeer voorzichtig.”

Daarnaast benadrukte de commentator de juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse SEC, evenals de recente corruptieaantijgingen rond JPMorgan, Goldman Sachs en andere financiële instellingen die verbonden zijn met het regelgevende orgaan.

Aljarrah suggereerde dat corruptiebanden en opzettelijke lekken deel kunnen uitmaken van een breder verhaal. Hij stelde voor dat opzettelijke verhaalplanting en daaropvolgende ontkenning kunnen dienen om te verwarren en misleiden, waarbij hij parallellen trok met historische gevallen van bedrog in mainstream verhalen.

De crypto-enthousiasteling onderzocht verder XRPL en benadrukte de rol ervan bij het aanpakken van een wereldwijde monetaire uitdaging van meerdere biljoenen dollars. Hij benadrukte de milieuvriendelijke, schaalbare en kosteneffectieve oplossing die XRP biedt.

Volgens hem coördineren financiële instellingen, die doorgaans voorop lopen in nieuwe technologie, strategisch hun zetten. Dit maakt het logisch dat BlackRock interesse heeft in XRP. Aljarrah wees op het belang van het begrijpen van de geopolitieke context en de betekenis van XRP als een signaal van een verschuiving weg van de dominantie van de USD.

Blijf op de hoogte van het laatste Ripple nieuws.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!