Het echte altseason moet nog aanbreken, aldus analist

De alom bekende cryptocurrency-analist Jason Pizzino zei onlangs tegen zijn ruim 290.000 abonnees op YouTube dat het echte altseason nog moet aanbreken, ook al zijn sommige digitale activa nu aan het stijgen. Hij gaf aan dat deze, op basis van een historisch patroon, rond oktober 2024 pas zal aanbreken.

Hij baseert zijn voorspelling op de voorjaarsmarktcycli rond de halveringsgebeurtenissen van Bitcoin (BTC), die elk vier jaar plaatsvinden. Zo gaf hij het volgende aan:

“Dit is niet het altcoin-seizoen waar de meeste op wachten. Het zijn echter nog steeds zeer goede winsten. Dit is eigenlijk de voorloper van de grote explosieve winsten die we nog niet op de markt moeten zien.”

De handelaar gaf aan dat Ethereum (ETH) een eerste stijging kende in oktober 2016 en oktober 2020, beide jaren waarin de Bitcoin-halvering plaatsvond, gevolgd door nog grotere stijgingen tijdens wat hij voltooide als het altseason:

“Dus Ethereum, we hebben hier twee cycli om naar te kijken. ETH sinds de laatste cyclus, oktober 2020, hadden we een stijging van 1,300%. Oktober 2016… de eerste stap naar dat dieptepunt, 2.200%. Waar is mijn andere? Hier is het, 14.000%.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!