Ethereum kampt nog steeds met deze problemen, aldus Vitalik Buterin

Ethereum (ETH) heeft sinds zijn geboorte een nieuw tijdperk voor de blockchain-industrie met zich meegebracht, gezien het smart contracts introduceerde en de basis legde voor gedecentraliseerde finance (DeFi). Desondanks blijft het netwerk, ondanks zijn status en ambitieuze doelstellingen, nog steeds tal van hardnekkige problemen ondervinden.

Hoewel de status en betekenis van Ethereum in de branche hebben geleid tot vele Web3-projecten die voortbouwen op zijn erfenis en proberen de inherente problemen aan te pakken, gelooft mede-oprichter Vitalik Buterin dat de problemen van het netwerk verre van opgelost zijn, ondanks de enorme vooruitgang.

Veel van de uitdagingen van Ethereum blijven hetzelfde

Tijdens een recente toespraak aan de Nanyang Technological University ging Vitalik Buterin dieper in op enkele van de grootste uitdagingen van Ethereum, namelijk: Privacy, consensus, beveiliging van smart contracts en schaalbaarheid, die volgens de oprichter belangrijke obstakels blijven voor de groei van het netwerk.

Buterin wees erop dat veel van de technische uitdagingen van Ethereum vandaag de dag nog steeds bestaan, en hij herhaalde zorgen van zes jaar geleden. Hij zei het volgende:

“Interessant genoeg is een van de dingen over de voortgang van Ethereum-technologie dat we vandaag de dag praten over dingen die erg lijken op dingen waar we zes jaar geleden over spraken… Als je mij of iemand anders vraagt wat de grootste problemen zijn waarmee Ethereum wordt geconfronteerd, krijg je in feite dezelfde antwoorden.”

Er is licht aan het einde van de tunnel

Ondanks de verschuiving van het netwerk naar een meer milieuvriendelijke en op privacy gerichte aanpak, met de introductie van op zero-knowledge gebaseerde oplossingen en de adoptie van het Proof-of-Stake-consensusmodel, kampt Ethereum met een reeks uitdagingen, waaronder protocolcomplexiteit, netwerkcongestie, hoge gasvergoedingen en meer.

Toevoegend aan de lange lijst van problemen erkende Vitalik dat de beveiliging van smart contracts een belangrijke zorg blijft en dat er minder vooruitgang is geboekt dan bij andere inherente problemen, ondanks een ingrijpende herziening van de programmeertaal.

Desondanks bood Buterin enige verlichting door te verzekeren dat de ontwikkelaarsgemeenschap actief bezig is met innovatie en het leveren van nieuwe oplossingen. De oprichter merkte op dat er “enorme vooruitgang is geboekt”, met veel lopende projecten in de pijplijn, waaronder verbeteringen aan de EVM, State Trees en account abstractie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!