Starbucks lanceert op 1 augustus een nieuwe NFT-collectie

Starbucks, de grootste wereldwijde keten op het gebied van koffie, maakt zich op om weer een nieuwe NFT-collectie te lanceren, genaamd “Green Apron”.

De nieuwe collectie is het nieuwste hoofdstuk in het toch al uitgebreide digitale portfolio van het merk, zal op 1 augustus gedropt worden en viert de geschiedenis van Starbucks.

Digitale schorten brouwen

De collectie zal het iconische schort van Starbucks vastleggen door de evolutie van de OG Pike Place helemaal tot aan het huidige Siren-schort te volgen, terwijl ook de generaties werknemers worden geëerd die ze de afgelopen 50 jaar hebben gedragen en Starbucks hebben veranderd in de gigant die het nu is.

Vanaf 1 augustus 2023 wordt “Green Apron” beschikbaar op Nifty Gateway. Leden van het Odyssey-programma van Starbucks krijgen het voorrecht van early bird-toegang vanaf 16.00 uur UTC, terwijl de rest van de cafeïneliefhebbers vanaf 19.00 uur UTC hun NFT-verkenning kunnen beginnen. De exclusieve collectie, met een gelimiteerde oplage van 5.000 postzegels, elk gemaakt op de Polygon-blockchain, ligt voor het oprapen voor $100 per NFT.

Alsof dit nog niet genoeg was, heeft Starbucks tevens een verrassing gepland voor 3 augustus 2023. Op deze dag zal het bedrijf de visueel aantrekkelijke NFT-ontwerpen onthullen die wederom te maken zullen hebben met het rijke erfgoed van het merk.

Ziel in het Starbucks-verhaal steken

Het groene schort, het emblematische middelpunt van elke Starbucks-ervaring, symboliseert de ziel van het merk. De dragers, vroeger en nu, worden gevierd omdat ze de geest van Starbucks belichamen.

Elke iteratie van het platform, van het origineel van Pike Place tot het huidige Siren-ontwerp, documenteert stappen in de evolutie van het merk. De NFT-collectie “Green Apron” is bedoeld om dit proces vast te leggen en viert meer dan een halve eeuw toewijding van de barista’s.

De Web3-reis van Starbucks

De lancering van “Green Apron” markeert de vijfde reis van Starbucks naar de Web3-ruimte in het kader van het Starbucks Odyssey-programma. Elke drop in de serie bevat een uniek element dat de essentie van het merk weerspiegelt.

De eerdere uitstapjes van de koffiegigant naar NFT’s waren een doorslaand succes. “The Siren Collection”, met het kenmerkende sirene-embleem van het merk, was binnen maar liefst 20 minuten uitverkocht. De drop “The First Store”, een nostalgische knipoog naar de opening van de eerste Starbucks-winkel in de Pike Place Market in Seattle in 1971, verstevigde de sterke positie van Starbucks in de NFT-ruimte verder.

Terwijl het bedrijf zijn digitale verhaal blijft versterken door middel van zulke boeiende initiatieven, is het duidelijk dat Starbucks niet alleen meer draait om het leveren van koffie, maar ook om het leveren van een digitale revolutie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!