Starbucks lanceert NFT-programma op Polygon

De Amerikaanse koffieketen Starbucks kondigde in september aan dat het in samenwerking met Polygon een op blockchain gebaseerd beloningsprogramma zal lanceren. Nu is het eindelijk zover!

Starbucks kondigde namelijk aan dat het de bètaversie van een nieuw beloningsprogramma gelanceerd heeft waarmee leden non-fungible tokens (NFT’s) kunnen verdienen en kopen die zijn geslagen op de Polygon (MATIC) blockchain.

In een recente verklaring gaf het bedrijf aan dat het Starbucks Odyssey uitrolt, een loyaliteitsprogramma voor klanten, werknemers en partners van het bedrijf in de Verenigde Staten die zich hebben aangemeld om op de wachtlijst van het programma te worden geplaatst.

Leden kunnen deelnemen aan een reeks interactieve activiteiten die ‘Journeys’ worden genoemd. Eenmaal voltooid, worden ze beloond met ‘Journey Stamp’ NFT’s die worden geslagen op MATIC- en Odyssey-punten die nieuwe voordelen en ervaringen ontgrendelen. Executive vice president en chief marketing officer, Brady Brewer, zei het volgende:

“Onze innovatieve geest en de wens om voortdurend de verwachtingen van onze klanten te overtreffen, heeft geleid tot de lancering van Starbucks Odyssey.

De Starbucks Odyssey-reis is begonnen met de bèta-lancering en we zijn verheugd om samen te werken met onze leden en partners, die zullen helpen de Odyssey-ervaring vorm te geven terwijl we samen op verkenning gaan.”

Het in Seattle gevestigde bedrijf zei verder dat het deze maand de eerste reeks uitnodigingen heeft verzonden en vanaf januari 2023 meer uitnodigingen zal blijven sturen naar een grotere groep mensen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!