Ripple CEO: Hinman-documenten “zijn het wachten meer dan waard”

Met nog maar een paar uur te gaan voordat de Hinman-documenten worden vrijgegeven, suggereert Ripple CEO Brad Garlinghouse dat de documenten “het wachten meer dan waard zullen zijn”.

In een Twitter-antwoord op 12 juni op een vraag van YouTuber Jungle Inc, zei Garlinghouse dat zowel hij als Ripple’s Chief Legal Officer, Stuart Alderoty, de documenten zien als de moeite waard om ze, na 18 maanden van strijd, publiekelijk te maken.

Waarom zijn deze documenten zo belangrijk?

De Hinman-documenten verwijzen naar interne berichten van de SEC over een toespraak uit 2018 van voormalig SEC-directeur William Hinman. In de toespraak zei Hinman dat hoewel cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aanvankelijk als effecten kunnen worden beschouwd, het mogelijk is dat ze iets meer als een grondstof worden zodra ze voldoende gedecentraliseerd zijn.

Veel supporters van Ripple geloven dat het binnenkort vrijgeven van de documenten een belangrijke rol zal spelen bij het bieden van meer inzicht in de juridische status van Ripple’s native token, XRP.

Het vrijgeven van de documenten komt tevens op een uiterst turbulente tijd voor de cryptobranche. Vandaag zal de federale rechtbank ook het verzoek van de SEC behandelen om de activa van Binance.US te bevriezen, na een reeks juridische stappen tegen de beurs. We hebben dus een spannende dag voor de boeg.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!