Zwitserse bank nu ook in problemen, wat het nut van Bitcoin en DeFi versterkt

Volgens laatste gegevens staat een enorme Zwitserse bank nu op de rand van de afgrond, terwijl de angst voor de veiligheid van het moderne banksysteem zich over de hele wereld verspreidt, wat het nut van Bitcoin (BTC) en DeFi versterkt.

De aandelen van Credit Suisse daalden met meer dan 25%, te midden van onthullingen dat de grootste aandeelhouder, de Saudi National Bank, heeft besloten dat het “absoluut niet” de in moeilijkheden verkerende bank zal steunen en meer kapitaal zal injecteren.

Het aandeel Credit Suisse zakte zo ver en zo snel dat het een automatische handelspauze op de Zwitserse markt veroorzaakte, meldt UPI.

De scherpe daling volgt op onthullingen dat de klanten van de bank eind vorig jaar aanzienlijk hogere bedragen begonnen op te nemen. De bank daarnaast ook dat haar inkomsten een grote klap zullen krijgen nadat een van haar klanten in gebreke is gebleven bij margestortingen.

Het nieuws volgt op de federale sluiting van twee grote regionale banken in de Verenigde Staten – Silicon Valley Bank en Signature Bank.

Temidden van die sluitingen beloofde de regering-Biden dat alle deposanten gezond zouden worden gemaakt en kondigde de oprichting aan van een nieuwe faciliteit die is ontworpen om geld te lenen aan banken die meer kapitaal nodig hebben om het hoofd boven water te houden.

Interesse in Bitcoin neemt toe

De bankencrisis heeft geleid tot een snelle stijging van de Bitcoin koers, die na de financiële crisis van 2008 anoniem werd gecreëerd als alternatief voor het banksysteem. Daarnaast lijkt het verhaal achter Bitcoin en DeFi momenteel actueler dan ooit, aangezien het een tegengif biedt voor traditioneel bankieren.

Zo laten gegevens van Google Trends zien dat het aantal wereldwijde zoekopdrachten naar de term “Bitcoin bank” de afgelopen week explosief gestegen is, toen de prijs van BTC sprong van een dieptepunt van $19.662 op vrijdag naar een hoogtepunt van $26.111 op dinsdag.

Het lijkt er dus op dat de ineenstorting van banken goed nieuws is voor de cryptomarkt, omdat het vertrouwen in het traditionele monetaire systeem afneemt. Hierdoor kijken steeds vaker naar Bitcoin en, met name, DeFi als alternatieven voor het banksysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!