CFTC stelt dat Ethereum géén effect is, ondanks claims van de SEC

De voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CTFC), Rostin Behnam, heeft tijdens de landbouwhoorzitting van de senaat aangegeven dat Ethereum (ETH) een grondstof is en géén effect, ondanks de tegengestelde mening van SEC-voorzitter Gary Gensler.

Op de vraag over de Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), die onlangs opmerkte dat alle cryptocurrencies behalve Bitcoin (BTC) effecten zijn, zei Behnam dat hij gelooft dat ETH categorisch een grondstof is, waardoor het onder het toezicht van de CFTC valt. Hij gaf het volgende aan:

“Ik heb het argument aangevoerd dat Ether een grondstof is, het is al geruime tijd genoteerd op beurzen, en om die reden creëert het een zeer directe juridische reden voor ons om de derivatenmarkt maar ook de onderliggende markt te controleren.”

Behnam twijfelt er niet aan dat Ethereum-producten als grondstoffen kunnen worden beschouwd, omdat het aanbieden ervan als zodanig zonder dat het daadwerkelijk zo is, juridische gevolgen zou hebben. Hij beschreef het als volgt:

“Ik twijfel er niet aan, en omdat ik dit wist en [na] bij de Commissie te zijn geweest toen Ether-futures werden genoteerd, dat zowel de beurs als de Commissie heel diep en bedachtzaam hebben nagedacht over wat het product [is] en of het valt binnen het grondstoffenregime of het effectenregime?

We zouden niet hebben toegestaan ​​dat het product, in dit geval het Ether-futures-product, op een beurs werd genoteerd als we niet sterk het gevoel hadden dat het een grondstof was, omdat we procesrisico’s en geloofwaardigheidsrisico’s lopen.

Behnam noemde vervolgens andere digitale activa die volgens hem als handelswaar gelden, zoals stablecoins. Hij zei het onderstaande:

“Stablecoins zijn en zouden prudentieel gereguleerde financiële instrumenten moeten zijn, ondanks een regelgevend kader rond stablecoins, zullen het naar mijn mening grondstoffen zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!