De beste cryptospellen van 2023

Ben jij bekend in de wereld van gamen, maar wil je er een schepje bovenop doen? Dit kan door middel van cryptogames waarbij je geld kunt winnen. Vaak zijn de cryptogames ook nog eens erg speciaal en interessant, waardoor jij ze echt een keer moet hebben gespeeld. Maar welke games moet je nou echt gespeeld hebben? Hieronder bespreken wij vijf verschillende cryptospellen die jij geprobeerd moet hebben. 

Wat zijn cryptogames?

Zoals de naam misschien al wel een beetje verraadt, zijn cryptogames spellen die te maken hebben met crypto. Zo maken deze games namelijk gebruik van de blockchain-technologie. Zodra je begint met het gamen, maak je gebruik van cryptomunten en NFT’s die je kunt winnen of gebruiken als elementen in een game. Zoals hierboven al heel even benoemd werd, maken cryptogames gebruik van de blockchaintechnologie. Hierdoor worden transacties tussen spelers op een veilige manier mogelijk gemaakt. Cryptogames zijn dus populaire games, waarbij je echt geld kunt winnen.

De 5 beste cryptogames

Hieronder hebben wij de vijf leukste cryptogames voor je op een rijtje gezet.

Plinko

Plinko is een spel dat van origine alleen met crypto gespeeld kon worden, maar tegenwoordig zijn er ook Plinko casino’s in Nederland waar men met gewoon geld kan spelen. Plinko is over de hele wereld een erg geliefd spel. Het spel Plinko speel je op een driehoekig veld. Wat het leuke aan dit spel is, is dat je altijd prijs hebt. Hierdoor wordt het spelen van Plinko steeds aantrekkelijker. Je kunt verschillende bedragen inzetten, tussen de €1 tot de €1000. Vervolgens kun je dit weer allemaal terug winnen. Het spel duurt niet lang en is makkelijk tussendoor te spelen. Hierdoor wordt Plinko met de dag populairder.

RaceFi

Raceliefhebbers opgelet: er is een cryptospel uitgebracht waarbij je moet gaan racen voor jouw winst. We hebben het in dit geval over RaceFi, een game dat gebruikmaakt van de blockchaintechnologie. Je racet tegen andere kandidaten maar je moet ook bepaalde aspecten van het spel in handen zien te krijgen. Dit gebeurt in de vorm van NFT’s. 

Silks

Het spel Silks gaat over paardenraces. Het interessante aan Silks is dat gebeurtenissen in het echte leven invloed hebben op het spel. Je kunt namelijk NFT’s van verschillende paarden aanschaffen die in het echt ook bestaan. Zodra je eenmaal deze NFT’s hebt gekocht, is dit paard eigenlijk in het echte leven en in het spel jouw paard. De resultaten die dit paard in het echte leven haalt is dus erg belangrijk in Silks, waardoor jij weer hoger in het spel komt te staan. Daarnaast is het belangrijk dat je goed voor jouw paard zorgt, door hem bijvoorbeeld te trainen of een nieuw stuk grond te kopen. Zo presteert het paard beter.

Space Misfits 

Space Misfits is een van de populairste cryptogames ooit. En dit is niet zonder reden. Een spel waar je in mee wordt getrokken is altijd populair. Vandaar dat Space Misfits niet in dit lijstje mag ontbreken. In dit spel is het de bedoeling dat je werelden gaat ontdekken én veroveren. Je reist rond in een ruimteschip en deze wil je zo uitgebreid mogelijk maken. Dit doe je door nieuwe grondstoffen te vinden. Hier zal je dus naar op zoek moeten gaan. Bovendien doe je dit spel niet in je eentje, maar strijd je tegen anderen. Zodra je wint, krijg je beloningen in de vorm van crypto.

The Sandbox

Zoals hierboven al benoemd werd, houdt men ervan om realistische games te spelen waarin ze worden meegetrokken. Zo ook bij The Sandbox (SAND). Het doel van deze cryptogame is dat je gebouwen en stukken land koopt en bouwt. In dit spel zitten er wel limieten aan de hoeveelheid gebouwen en stukken land, waardoor ze steeds aantrekkelijker worden voor jou als speler om ze in handen te krijgen. Dit kun je in handen krijgen in ruil voor NFT’s.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!