Hong Kong gaat burgers toestaan om in cryptocurrency te handelen

Volgens rapporten zal Hong Kong op 1 juni van dit jaar het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrency officieel volledig legaal maken voor al zijn inwoners.

Als gevolg hiervan is het bedrijf Interactive Brokers (IBKR) in Hong Kong aan de slag gegaan met cryptocurrency exchange OSL Digital Securities om cryptocurrency-handel aan professionele beleggers te bieden.

Het doel van Interactive Brokers en OSL is om klanten de mogelijkheid te geven om te investeren in Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) op één platform, samen met aandelen, opties, futures, obligaties en andere financiële instrumenten.

Daarnaast maakte de grootste bank in Singapore, DBS, vorige week bekend een vergunning aan te willen vragen in Hong Kong, met de bedoeling om digitale activa te verkopen aan inwoners van Hong Kong.

DBS Bank introduceerde eind 2020 haar institutionele cryptocurrency-beurs in Singapore, nadat ze een paar jaar eerder een grote investering in de ruimte had gedaan. Naast het gebruik van gedecentraliseerde financiële technologie voor gezamenlijke initiatieven met de centrale bank van Singapore, heeft het bedrijf ernaar gestreefd zijn cryptocurrency-platform toegankelijker te maken voor individuele investeerders.

Hong Kong wordt Crypto Hub

Paul Chan, de financiële secretaris van Hong Kong, gelooft dat lokale toezichthouders en de overheid in 2023 bereid zijn om met fintech en met cryptocurrency-startups samen te werken. Chan verklaarde dat Hong Kong zich heeft ontwikkeld tot een stichting die de beste virtuele activabedrijven met elkaar verbindt, terwijl hij sprak op een bijeenkomst georganiseerd door de door de overheid gerunde incubator Cyberport.

Terwijl andere landen kiezen voor een meer striktere aanpak, hebben de autoriteiten van Hong Kong ervoor gekozen zich open te stellen voor cryptocurrency. Het land heeft de afgelopen maanden serieus gesproken over strategieën voor cryptoregulering, vandaar dat verschillende cryptocurrency-bedrijven proberen een aanwezigheid in Hong Kong te vestigen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!