Zuid-Korea gaat crypto-staking onderzoeken

De financiële autoriteiten in Zuid-Korea gaan de cryptocurrency-markt voor diensten omtrent staking onderzoeken, aldus lokale media. Een anonieme ambtenaar liet het volgende weten aan de journalisten:

“De stelling is dat er geen probleem is omdat er niets is gedaan.”

Er bestaan namelijk angsten binnen de crypto-community over de mogelijke repercussies van de recente rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Kraken werkelijkheid begint te worden. Vanwege deze ontwikkeling in de Verenigde Staten, zijn de Zuid-Koreaanse toezichthouders nu van plan de crypto-staking-operators in het land te onderzoeken.

Er werden geen details verstrekt over het tijdschema en de methoden van het onderzoek, maar het zou van invloed kunnen zijn op sommige wetgevingsbesluiten. In tegenstelling tot meer gebruikelijke operaties met digitale activa, wordt crypto-staking momenteel niet gedefinieerd door Koreaanse regelgeving.

Op 9 februari kwam het nieuws naar buiten van een schikking tussen Kraken en de SEC, wat leidde tot een wereldwijde discussie over crypto staking. Kraken stemde ermee in een boete van $30 miljoen te betalen en zijn staking-programma stop te zetten, wat breed bekritiseerd werd door de Amerikaanse crypto-community en zelfs door de waarnemend commissaris van de SEC.

Universiteit hoofddocent aan de George Mason Law School, J.W. Verret, waarschuwde bovendien voor het voornemen van de SEC om haar playbook, zoals bij Kraken, te gebruiken tegen staking-protocollen in het algemeen:

“Het wordt duidelijk uit een patroon bij financiële toezichthouders en het Witte Huis dat de subtekst in het beleid van de regering ten aanzien van crypto is dat het moet worden verstikt.”

De Financial Services Commission van Zuid-Korea heeft in februari richtlijnen opgesteld die specificeren welke soorten digitale activa in het land als effecten zullen worden beschouwd en gereguleerd. Hierbij worden effecten beschouwd als financiële investeringen waarbij beleggers niet verplicht zijn aanvullende betalingen te doen na hun oorspronkelijke investering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!