Huobi ervaart sterke uitstroom van stablecoins en Ethereum

Uit on-chain-gegevens van Nansen zijn handelaren sceptisch over de aanhoudende slechte staat van de Huobi-exchange. De exchange zag in de vroege ochtenduren turbulente handel voor het HT-token nadat het een vermindering van het personeelsbestand met 20% had bevestigd. Huobi heeft namelijk in de afgelopen 24 uur een uitstroom ervaren van $64 miljoen. De wekelijkse uitstroom komt hiermee op meer dan $100 miljoen en is vergelijkbaar met $22 miljoen bij rivaal Kraken, aldus Nansen.

Nansen merkte daarnaast op dat de hoogste uitstroom afkomstig was van stablecoins USDT, USDC en Ether-wallets met een hoog saldo. Nansen meldde het onderstaande op 6 januari:

“2/ Topopnames zijn voornamelijk in $USDT, $USDC, $ETH uit portefeuilles met hoge saldi, incl. een 🤓 Smart LP.”

Het stablecoin-saldo van Huobi is momenteel $681 miljoen met een daling van bijna 10% in een week. De sterke toename in de uitstroom van stablecoins kende zijn start toen FTX begin november solvabiliteitsproblemen had. De CEO van CryptoQuant, Ki Young Ju, gaf hierover aan dat Huobi momenteel erg kwetsbaar lijkt. Hij merkte verder op dat de Bitcoin (BTC)-reserves van Huobi het afgelopen jaar met 90% zijn gedaald. Tegelijkertijd zijn die van Binance juist verdubbeld. Ook zijn de actieve gebruikersadressen van Huobi in het afgelopen jaar sterk gedaald volgens CryptoQuant. Het analysebedrijf gaf het onderstaande aan:

“Huobi’s gebruikersactiviteit daalde 44x lager vanaf de piek in mei 2019, en 20x lager dan Binance vanaf 3 januari 2023.”

De gezondheid van het Huobi-token (HT) is van bijzonder belang tijdens deze stresstest. CryptoQuant merkte op dat Huobi van alle exchanges de vuilste reserves heeft, omdat het het meest afhankelijk is van zijn exchangetoken. Deribit en OKX hebben volgens CryptoQuant de schooste reserves.

Volgens Nansen heeft Huobi 81% van het circulerende aanbod in handen, wat gelijk is aan 131,6 miljoen van de 162,2 miljoen HT-tokens. In de afgelopen 24 uur heeft het HT-token slechts een handelsvolume van $21 weten te bereiken terwijl de marktkapitalisatie ongeveer $770 miljoen is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!