Koop Elon Musk’s eigen parfum met Dogecoin (DOGE)

Elon Musk heeft vele bedrijven op zijn naam staan. De CEO van Tesla en SpaceX staat al langer bekend om zijn interesse in crypto. Zo was er een tijdelijk moment dat je een Tesla kon kopen met Bitcoin (BTC) en kocht het bedrijf 1.5 miljard aan Bitcoin’s. Tesla heeft sindsdien een groot deel van zijn Bitcoin voorraad weer verkocht. Naast Bitcoin is Elon ook een fanaat van Dogecoin (DOGE)

Elon zijn fanatisme is zodanig dat hij heeft besloten om betalingen in Dogecoin te accepteren voor zijn nieuwe parfumlijn. In een recente tweet onthulde Musk een ongebruikelijk product. Het gaat om een geur waarvan het aroma doet denken aan verbrand haar. Het product is onderdeel van The Boring Company, een ander bedrijf van Elon dat zich focust op ondergrondse tunnelsystemen. De stunt lijkt een manier te zijn om geld te werven voor het bedrijf. 

Acties van Elon beïnvloeden prijs

Het nieuws van Musk heeft direct gevolgen gehad voor de prijs van Dogecoin. Na de tweet steeg de prijs met 2,3% in vergelijking met de cijfers van gisteren. Op het moment is het te koop voor een prijs van rond de $0,0604. Ondanks de recente prijsstijging, is Dogecoin verre van zijn hoogste record ooit van afgelopen lente, toen het een bedrag van $0,74 bereikte.

De handelingen van Musk hebben vaker invloed op gehad op de prijs van zowel Dogecoin als Bitcoin. Eerder dit jaar kocht de in Zuid-Afrika geboren ondernemer nog meer dan 70.000.000 Twitter-aandelen (9,2% van het bedrijf), waarmee hij de intentie toonde om het sociale mediaplatform uiteindelijk te kopen voor $44 miljard. Uren later schoot de prijs van Dogecoin omhoog met 33%, met een uiteindelijke prijs van meer dan $0,15.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!